Google chrome kimlik avi saldirilarina karsi uyariyor
Google Chrome internet tarayıcısı için yeni bir eklenti yayınladı. Bunun sayesinde kullanıcılar kimlik avı saldırılarına (phishing) karşı daha iyi korunacaklar.

Password Alert adlı eklenti Chrome kullanıcılarının hangi sitelerin güvenilir olduğunu hangi sitelerin güvenilir olmadığını bilmelerini sağlıyor. Böylelikle internet genelinde kişisel bilgilerinizi vermek veya şifrelerinizi kullanmak noktasında daha az endişe duymanız mümkün oluyor.

Kimlik avı saldırısında bir site veya e-posta iletisi kullanılarak kullanıcıların bilgilerinin ve şifrelerinin kötü niyetli kişilerin ellerine geçmesi mümkün oluyor. Kötü niyetli kişilerce ele geçirilen bu bilgiler kimlik hırsızlığı veya kullanıcıların banka hesaplarının boşaltılması gibi kötü amaçlar için kullanılabiliyor.

Google, Password Alert eklentisinin kullanıcının Google dışındaki herhangi bir sitede şifrelerini girdiği her seferde kullanıcıyı bilgilendiriyor. Böylece gerektiğinde şifrenizi değiştirirsiniz. Amaç insanların her sitede aynı şifreyi kullanıyor olmalarının farkına varmalarını, farklı şifreler belirlemelerine ön ayak olmaktır.

Google, Chrome’un bir site istenmeyen yazılımı dağıtmaya çalıştığında veya kişileri istenmeyen yazılımlar için reklamlarla hedeflediğinde de uyarıyor.
Şifre Uyarısı, henüz siz şifrenizi girmeden sizi uyarabilmek için sahte Google giriş sayfalarını da tespit etmeye çalışır. Şifre Uyarısı bu amaçla, Google giriş sayfasını taklit edip etmediklerini belirlemek için ziyaret ettiğiniz her sayfanın HTML kodunu denetler.  

Şifre Uyarısı gizli pencereleri, Chrome Uygulamalarını veya Chrome Uzantılarını korumaz. Google harici hizmetler için de şifreleri korumaz. Şifre Uyarısı yalnızca Chrome web tarayıcısında ve JavaScript etkinken çalışır.


Chrome kullanıyorsanız, Chrome Web Mağazası adresinden Password Alert eklentisini indirebilirsiniz.  
Daha fazla bilgiye ise, https://support.google.com/a/answer/6197508 adresinde  bakabilirsiniz.