çokludil.jpg-WordPress sitesini yabancı dil destekli hale getirme-cahitsoyman.blogspot.com
Bu makalede; WordPress'in ücretsiz yabancı dil eklentisini kullanarak mevcut sitenizi çoklu dil destekli hale nasıl getirileceğini anlatmaya çalışacağım.

Web sitelerimize farklı dil seçenekleri ekleyerek yabancı ülkelerden de sitemize erişim sağlayabiliriz. Böylece; çeşitli ülkelerde kullanıcılar sitemizde ki makaleleri  kendi dillerinde de rahatlıkla okuyabilirler. 

Gerek kurumsal ve bireysel web sitelerinde, gerek e-ticaret sitelerinde sadece Türkçe dil desteğinin olması bu web sitelerinin sadece Türkiye üzerinden ziyaret edilmesine yol açacağından kullanıcılar Türkiye ile sınırlı olmaktadırlar.

Eğer; bir e-ticaret sitesi sahibi iseniz, sitenize çoklu dil ekleyerek yurtdışından erişim sağlayan müşterileri de potansiyel müşterilere dönüştürme imkânına kavuşturmuş olursunuz. Bu sayede de; uluslararası piyasalara erişme imkânı daha kolay hale gelecek, dolayası ile dünyanın bir ucundan diğer ucuna ürün ve hizmet satışı ile yabancıların bu ürün ve hizmetlere ilgisi daha da artacaktır.

Ayrıca; Google ve Yandex gibi arama motorlarının sitenizi indexleyebilmesi için yabancı dil gerekmektedir. Bu nedenle; Türkçe kurulan bir web, blog veya e-ticaret sitesi mutlaka birkaç farklı dile çevrilmelidir. Çoklu dil desteği olmayan bir sitenin Google' de üst sıralara ulaşması pek mümkün olmayacaktır.

WordPress'in ücretsiz yabancı dil eklentisi (GTranslate) sayesinde, çoklu dil yönetim sisteminin avantajlarından faydalanarak sitenizi sıfırdan yabancı dillerde oluşturmak yerine, mevcut sitenizi çoklu dil destekli hale getirebilirsiniz. 

Anlatımın bundan sonra ki bölümünü görsel olarak aşağıda ki videodan veya YouTube kanalımdan takip edebilirsiniz.