githup.jpg-Oluşturulmuş projeyi Githup sitemiza aktarma-cahitsoyman.blogspot.com
Yeni bir repository (proje) oluşturmayı daha önceki makalemizde ve videomuz da görmüştük  Şimdi;

İnternette ki bir projeyi githup sitemize nasıl aktaracağımızı görelim.

Githup/explore sitesinde gezinirken hoşunuza giden bir proje gördüğünüzü varsayalım. Veyahutta bu projelerden birinde çalışmak, bu projeye katkıda bulunmak isteyebilirsiniz.

Githup/explore sayfasında beğendiğimiz bir projeyi tıklayarak sayfasına gidelim. Sayfanın sağ üst tarafında ki yeşil renkli Clone or Download butonuna tıklayalım. Açılan pencerede  Open in Desktop'a tıkladığımızda açılan popup penceresinde projeyi Github Deskop'a kopyalamak için izin istiyor. 



Uygulamayı başlat dediğimizde Githup Desktop programımız açılarak propjeyi bilgisayarımızda kaydedeceği  yeri göstermemizi istiyor. Yolu gösterip tamam butonuna bastığımızda entegrasyon programımızın sol tarafında indirdiğimiz projeyi görürüz. Üzerine gelip sağ klip yaparak open in explore dediğimizde, yani explorerde aç dediğimizde projeyi bilgisayarımızın neresine kurduğunu bize gösterir. 

Gördüğünüz gibi belgelerimin içinde Github klasorüne projenin olduğu bir klasör eklemiş ve onun içine de proje dosyalarını yüklemiş.

İndirdiğimiz projeyi; proje sahibi izin vermişse kendi işimizde de kullanabiliriz. İstersek proje üzerinde bazı değişiklikler yaparak, projede yaptığımız eklemeleri proje sahibine göndererek projenin geliştirilmesine yardım da edebiliriz. 

Programın üst orta kısmında ki History sekmesine tıklayarak proje üzerinde ne gibi değişiklikler yapılmış, neler eklenmiş ve neler çıkarılmış görebiliriz.  Burada satır no.dan sonraki  (+) işaretleri (yeşil olanlar) ekleme, (-) işaretleri (kırmızı) olanlar da çıkarılmış anlamını taşımaktadır. 

Aynı ekleme ve çıkarmaları sayfada ki karşılaştırma kısmında ki çizgide ki düğümlere tıkladığımızda da görebiliriz. Ayrıca burada proje üzerinde yapılan tüm değişiklikleri görebiliriz. 

Entegrasyon programının en sağında Publish (sekronize)  butonu var. Bu butona tıkladığımızda burada ki projemizi Githup'ta ki sitemize aktarmakradır. 

Bilgisyaraımızda ki bir dosyayı veya projeyi desktop programına proje olarak aktarma. 

Sürükle bırak yöntemi ile bilgisayarımızda ki bir dosya veya projeyi  github desktop programına proje olarak aktarıp oradan  githup sitemize publish edebiliriz. 

Görsel anlatım hazırlannmaktadır.