Eğer YouTube'da uzun zaman geçiriyorsanız ve gezintinizi daha üst seviyelere taşımak istiyorsanız bu Chrome eklentisini yüklemeden geçmeyiniz.

YouTube Picture in Picture Chrome eklentisini yükledikten sonra YouTube'un ana sayfasında, kanallarda veya arama sonuçlarında gördüğünüz herhangi bir video küçük resmine sağ tıklayarak ve "Play Picture in Picture" seçeneğini  tercih ederek ekranın sağ alt köşesinde, küçük bir oynatma penceresi içerisinde izlemeye başlayabilirsiniz.

YouTube mobil uygulamalarının en güzel örneklerinden biri olan bu uygulama beta aşamasında olup masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara da taşınmaktadır. 


Eklenti oldukça düzgün ve akıcı şekilde çalışmakta olup, en güzel özelliği, videoyu küçük pencere içerisinde ekranın bir köşesine taşırken ve bu videoyu izlerken aynı zamanda başka bir video klibi aramaya devam ediyorsunuz.





Oynatma penceresinin boyutunu ayarlayabilir, videoyu kendi sayfasında izleyebilir veya video penceresinin üzerine fare imlecini getirdiğinizde beliren kontrolleri kullanarak pencereyi kapatabilirsiniz. Aynı zamanda, video pencere içinde oynamayı sürdürürken bir sayfadan diğerine geçebilirsiniz. Ayrıca minumum, orta ve maksimum boyutları arasında panellerin boyutlarını seçebilirsiniz.