Android işetim sistemli akıllı telefon kullananların hayatını kolaylaştıran Google haritalar uygulaması yeni güncelleme aldı. Anlık trafik bilgilerini artık Türkiye'de de sunmaya başlayan Google Maps, Yandex'in tahtını sallayacak gibi görünüyor. Bununla birlikte artık İPhone kullanıcıları da Google Haritalar'ı kullanmaya başladı.

 Google Maps-1.jpg-Guncellenen Google Maps'e Super Ozellikler Eklendi-cahitsoyman.blogspot.com


Birçok özelliği bilinmesine karşın bu özelliklerinden tam manası ile faydalanamadığımız Google Maps, gelen güncellemeyle birlikte büyük yeniliklere sahip oldu. 

Google Maps, bugünden itibaren iOS platformunda kullanılabilir duruma geldi. App Store’da Türkiye’den açtığınız kimliğinizle Google Maps’i iOS cihazınıza yükleyebilirsiniz. Daha önce Android’de kullanılabiliyor olmasına rağmen birçok özelliğinden faydalanamadığımız Google Maps, aynı gün içerisinde çok önemli özelliklere sahip oldu.

 Google Maps-2.jpg-Guncellenen Google Maps'e Super Ozellikler Eklendi-cahitsoyman.blogspot.com

Gelen yeniliklere göz atacak olursak Google Maps’te anlık trafik bilgilerini görebileceğiz. Bu özellik yurt dışında uzun zamandır kullanılıyordu fakat ülkemizde 13 Kasım tarihine kadar aktif durumda değildi. Belki arama motoru olarak olmasa da bu alanda Yandex’in Yandex.Trafik servisiyle Google’a karşı ufak bir üstünlüğü bulunuyordu. Gelen yeni özelliklerle birlikte Google Maps’in bu alanda da Yandex’e zamanla üstünlük kuracağını söyleyebiliriz.

Renkleri baz alarak açıklama yapacak olursak kırmızı olan kısımda trafiğin daha yoğun, mavi olan kısımda ise kırmızı bölgeye oranla daha rahat bir trafiğin bulunduğunu söyleyebiliriz. Sarı olan kısımlar, ‘bak ileride trafik yoğun olacak, ona göre’ anlamına geliyor.

 Google Maps-3.jpg-Guncellenen Google Maps'e Super Ozellikler Eklendi-cahitsoyman.blogspot.com

Gelen en önemli yenilik ise Google Maps’in sesli navigasyon desteğine başlamış olması. Henüz beta aşamasında olmasına rağmen oldukça kullanılabilir olduğunu gördüğümüz sesli navigasyon özelliği, Apple Haritalar’da bulunan bir özellikti fakat Android’de bulunmuyordu. Test ettiğimiz bu özelliğin şimdiden rahatlıkla kullanılabileceğini söyleyebilirim.

 Google Maps-4.jpg-Guncellenen Google Maps'e Super Ozellikler Eklendi-cahitsoyman.blogspot.com

Google, daha önce de Türkiye için sokak görünümünü hizmete sunmuştu.