Deep Web Nedir ve Nasil Girilir
Deep Web internetin girilmeyen büyük bir kısmını oluşturmakta. Peki neden girilmiyor? İçeriklerin tamamı dinamik sitelerde olduğundan Google gibi arama motorları tarafından indexlenmiyor. Arama motorları dinamik içerikli siteleri takip edemez. Bu yüzden arama sonuçlarıyla bu sitelere ulaşmanız imkansız. 

Bazı Deep Web siteleri arama motorlarınca indexlenir fakat normal arama yoluyla bunlara ulaşılamaz. Bu arama sonuçlarına ulaşmak isterseniz özel araçlar veya sorgularla ulaşabilirsiniz.

Deep Web’te sörf yapmak için elinizde site adreslerinin bulunması gerekiyor. Bunun için "Hidden Wiki" denen ansiklopedilere ihtiyacınız var demiştik. Site adresleri genelde (.onion) uzantısıyla biter bu yüzden sitelere erişmek için normal tarayıcılar yerine Tor Browser adı verilen tarayıcıları kullanmanız gerekiyor.

Tor ağındaki siteler genelde düz
text/html tipindedir. Tor ağında dns olayı yoktur. Bu yüzden normal browserlar ile .onion sitelere erişemezsiniz. Veriler tor ağı içerisinde şifreli olarak dolaşır buda ekstra bir güvenlik sağlar. 

Aslında Deep Web internetin bir katmanıdır. Derinlere inmek için önce internetin katmanlarını tanımak gereklidir.



0. Seviye Internet
Bildiğimiz internet ve içindeki her işe yarar/yaramaz bilginin olduğu, şu anda ulaşabildiğimiz yasal bilgilerin olduğu her şey.

1. Seviye Internet
Surface Web (Yüzey Ağı) diyede tanınır. Internetle vasatın üstünde haşır neşir olan insanların bulabildiği, kullandığı bilgi ve servisler. Örnek olarak hostingler, güvenlik kameraları serverleri, kullan-at e-posta servisleri, üniversite ağları, acces veri tabanları, dns sorgulama hizmetleri vb. diyebiliriz.

2.Seviye Internet
Diğer adı Bergie Web (Bergie Ağı). Eğer ftp server kullanmayı biliyorsanız kilitlenmiş Google sonuçlarına ulaşabiliyorsanız. Bergie ağı DNS üzerinde döner ve buradaki websiteleri hala indexlenmiştir. Bu seviyeye giren pek çok site arama sonuçlarında en son sayfalara atılır. Ulaşmak için arama motorlarında detaylı sorgular yapmanız gerekir. Bu seviyede FTP Serverları, indexlenmeyen adult filimler bulunmaktadır.


3.Seviye Internet
Namı diğer, Deep Web. Deep Web, Anonim Ağları bilen, proxy kullanmaya alışkın, tor gibi servislerden haberdar kullanıcılar içindir. Genellikle ulaşılması zor ve gizli kısımlara işaret eder.

Derin İnternet Seviyesi de ikiye ayrılır.

  • Proxy Seviyesi: Bu seviyedeki içerikler genelde illegal forum tarzı sitelerde barınır. (.onion) sitelerin bulunmadığı fakat illegal olan her tür sitenin bulunduğu seviyedir. Arama motorları tarafından çoğu kez indexlenmezler. Pek çoğu sunucu kullanır. Bu seviyede bulunanlara örnek vermek gerekirse: İllegal araştırma sonuçları, hafif düzeyde illegal adult filmler, suikast videoları, script kiddieler, hacker grupları, virüsler, ünlülerin skandalları, VIP dedikodular, bilgisayar güvenliği ile alakalı konular v.s.. 
  • TOR Seviyesi: (.onion) sitelerin işin içine girdiği seviyedir. Sitelerin geneli kişisel sunuculardadır. Sunucu sahipleri, sunucularını korumak için herşeyi yapabilirler. Bu seviyede bulunanlara örnek vermek gerekirse: gizli devlet belgeleri, eliza dataları, wikileaks belgeleri, hacklenen sunucuların bilgileri, data tüccarları, devlet sırrı satan casuslar, terör örgütleri, bomba ve silah eğitimleri, federal bilgiler, istihbarat sırları, illegal bilimsel araştırmalar, bilimadamları, shell network, gerçek hackerlar, microsoft gizli ağ bilgileri, güvenlik ve data analistleri v.s... 


Deep Web Nedir Nasil Girilir



4.Seviye Internet

Diğer Adı Charter Web (Charter Ağı). Deep Web’in devamı niteliğinde, artık buraya DarkNet diyebiliriz çünkü web sitelerinin DNS kullanmadığı bir evrede bulunuyor. Buraya ulaşmanız kolay değildir. Deep Web ve Charter Web’de bol bol illegal içerik ve hizmeti bulabilirsiniz. Bu seviye 2 ye ayrılır.
  • Tor Seviyesi: Tor browser kullanılarak ulaşılabilir. Bu seviyede; önceden belirlenmiş milyonluk bahis sonuçları, tank, füze gibi savaş silah satışları, yasaklanmış filmler, videolar, kitaplar, paralı askerler, detaylı hidden wiki ansiklopedileri  v.s. Bu seviye genellikle .onion sitelerden oluşan tehlikeli seviyelerdendir. 
  • Özel Erişim Seviyesi: Şu ana kadar ulaşılabilmiş en tehlikeli seviyedir. Closed Shell denilen özel bir sistemle ulaşma yöntemi vardır. Bu seviyede; yapay zeka işlemcileri, gizli harp projeleri, Tesla'nın planları, ateistler, masonlar, gizli algoritmalar v.s. Buradaki siteler özel üretim gizli sunucular üzerindedir. Buraya normal bilgisayarlar ve internet ağlarından ulaşmak mümkün değildir.  

5.Seviye Internet

Deep Web'in bilinen en tehlikeli katmanı, adını dünyanın en derin çukurundan alan Mariana Çukuru‘dur. Bu katmana ulaşmak için şu an kullandığımız teknolojinin yetersiz olduğu, kuantum teknolojisi ile çalışan bilgisayarlara ve internete ihtiyac olduğu söylenmektedir. Closed Shell Network ile Polymeric Falcighol Derivation adlı bir hesaplama yardımı ile ulaşıldığı söylenmektedir.

Yüksek teknolojiye sahip Ar-Ge labaratuarlarında bulunan pek çok bilimadamının bu seviyeye ulaştığı ve bilgi paylaşımı yaptığı söylenir. Burada bulunan bilgilerin tüm canlı yaşamını değiştirebilecek ve dünyaya hakimiyet kurulabilecek güçte olduğu, bazı bilim çevrelerince belirtilmiş olup, bazı devletlerin ve hacker gruplarınında bu sistemlere eriştiği söylenmekle beraber bu konuda kesin bilgi yoktur. 

Bazı bilim çevrelerinden sızan haberlere göre burada ki bilgilerle tüm dünyadaki nükleer füzeler çalıştırılabilir. İstihbarat örgütlerinin buradaki hackerlara nükleer sistemleri yok etmesi için iş teklif ettikleri bile iddia edilmektedir.


6. Seviye: Bu seviye hakkında hiçbir bilgi yok. Sınırsız ve sonu yok. En tehlikeli seviye bu seviye. 


Sonuç olarak; Deep Wep'i geniş bir perspektiften bakarak anlatmaya çalıştım. Deep Web, sizin ilginize ve bulabilme yeteneğinize kalmış bir derin dünya. Bilmeniz gereken bir şey var ki, bu oldukça ciddi ve tehlikeli bir dünya, içerisine bir kere girdiğinizde karşılaştığınız bilgiler başınızı döndürebilir ve daha fazlasını görmek isteyebilirsiniz. Ne kadar fazla derine giderseniz o kadar fazla kaptırıp kaybolabilirsiniz, bunun yanında Deep Web virüslerin yaratıldığı, komploların kurulduğu ve türlü türlü pazarlığın, çekişmenin yaşandığı bir yer, yani anlayacağınız gerçekten tehlikeli, bu sebeple önleminizi almanız sizin için çok iyi olur, her ne kadar anonim olmanız garantilense bile hiç bir şeyin garantisi yoktur. İlla ki gireceğim diyorsanız; arka planda çalışan bir antivirüsünüz olmak, Tor Broswer kullanmak kaydı ile merakınızı bir nebze giderebilirsiniz. Tek sorun ise adres bulmak. Bu konuda skunksworkedp2cg.onion adındaki siteyi kullanmak mümkündür. Size tavsiyem internetin bu karanlık dünyasına girmeyiniz...!