Deep Web Nedir ve Nasil Girilir
Deep Web ya da diğer adlarıyla deep net, derin ağ, saklı net, gizli internet.. Bu yazıda bu ve benzeri isimlerle kendini duyurmuş ve insanları merak içinde bırakmış bir kavram olan Deep Web'i ele alacağız.

Direk adres vermeyeceğim fakat bu yazıyı okuduktan sonra Deep Web’e nasıl gireceğinizi çözmüş olacağınızı düşünüyorum. 

Kim, buraya nasıl ve neden giriyor, ne ile karşılaşıyor? Anonim olmak mümkün mü? Normal internetten farkı nedir? İnternetin daha da derinlerinde, Dark Web’de yani karanlık internette neler var? Deep Web ile Dark Web’in farkı nedir? Bahsi geçen ve anlatılan yasadışı içerikler, kiralık katiller ya da uyuşturucu ticareti gerçek mi? Burada bir Matrix dönüyor mu? Yasalar işliyor mu?

Deep Web Nedir ?

Deep Web, arama motorlarında listelenmeyen, standart web tarayıcılarıyla erişilemeyen, dinamik sitelere verilen genel addır. Standart tarayıcılardan ulaşabildiğimiz döküman ve web sayfaları Surface Web yani yüzey ağ olarak tanımlanır. Bu dinamik sitelere girilmemesinin sebebi ise arama motorlarında Deep Web’in içinde tuttuğu sitelerin görünmemesidir.

Tipik bir internet araması ulaşılabilecek bilginin sadece 1/3000’ini bize sunmaktadır. Google şu an için yüzey internet üzerinde 1.2 milyar döküman tanımlayabilmektedir. Bu rakam Deep Web için 550 milyardır. Yani yaklaşık olarak 7,900 zetabayt dosya barındırdığı söylenmektedir. 


Deep Web Nedir Nasil Girirlir

Deep Web devlet sırlarından bomba yapım tariflerine, insan deneylerinden büyük uyuşturucu satıcılarına, kısacası çok çeşitli bilgiye ulaşmanın mümkün olduğu, ancak bünyesinde tehlikeler barındıran bir kavram. 

Genel olarak hacker’lar, uyuşturucu tüccarları, hükümet, polis, teröristler, sapıklar ve kaçakçılar tarafından kullanılan bir yer. Tedbirli bir şekilde kullanıldığınızda normal browserlardan kullanılan internetten çok daha ileride olunacağı bir bakışta anlaşılıyor.

Standart internete yeni düşen bilgi ve dökümanlara daha önceden ulaşma, ilgilendiğiniz sektörler hakkındaki bilgileri daha önceden edinme, trendleri yaratılmadan takip etme veya yaratma Deep Web’in size sunabileceği ayrıcalıklardan sadece bazıları. İstediğiniz bilgilere ulaşmak için Hidden Wiki denilen ansiklopediyi bulmanız gerekir. Bunun için Hidden Wiki’nin sürekli değişen, güncel adresini bulmanız gerekir. Bunu bulduktan sonra Deep Web’de gezinmeye başlayabilirsiniz.

Deep Web kanunsuz bir yer, bunun sebebi orada bulunan bilgilerin çoğunun kişisel sunucularda tutuluyor olması. Bu demektir ki Deep Web’de hemen hemen aklınıza her türlü illegalite ile karşılaşabilirsiniz. Bunların başını Çocuk Pornosu, Terörist Ağları, Uyuşturucu Ticareti, Kiralık Katiller, Silah Ticareti ve buna benzer tonla şey çekiyor.

Eğer kullanmasını bilirseniz Deepweb hayli faydalı bir ağ. Pedofili, uyuşturucu ve silah pazarlığından ibaret değil diyebilirim. Çeşitli nedenlerle yasaklanmış kitaplar, etik yada ahlaki olmadığı için internette barındırılamayan çeşitli rehberler, devletlerin yada büyük kuruluşlardan sızdırılan bilgiler, makaleler, filmler vs. vs. aklınıza gelebilecek her türlü şeyi bulabilirsiniz.

Deep Web’de bulunan içeriğin neredeyse yarısından fazlası İngilizce. Girmeden önce de her türlü tedbiri almanız sizin için iyi olur, bunların başında Proxy geliyor tabii ki.

Ayrıca, Deep Web’deki alışverişlere dahil olmak isterseniz Deep Web’in kendine ait para birimine sahip olmanız gerekiyor. Bu birime BitCoin deniyor. Deep Web üzerinde yapılan alışverişler BitCoin üzerinden yapılıyor. 

Alışverişlerin ciddi bir kısmı uyuşturucu üzerinde dönüyor. Bunun farkında olan hükümet ve polis de işin içinde. Sahte alıcı olarak davranıp satıcılara suçüstü tutuklamalar yapıyor. Başka örnekler de vermek gerekirse, belirli miktar BitCoin’e müzeden tarihi eser çalarım diyen hırsızlar, istediğiniz bilgisayardan veri hırsızlığı yapabilirim diyen hacker’lar, istediğiniz silahı istediğiniz sayıda getirtirim diyen tüccarlar da mevcut. 

Yasal olan alışverişler de yok değil. Henüz deneme aşamasında olan teknoloji ürünlerine, sevdiğiniz grubun konserinde seyircilere attığı tişörte ve bunun gibi standart internetten kolayca ulaşamayacağınız nesnelere ulaşmanız mümkün. 

Bir Bitcoin şu an 700 TL civarı. Bu para birimi standart internet üzerinden de kullanılabiliyor ancak asıl kullanım alanı Deep Web. Bu BitCoin’leri gidip satın almanız mümkün olduğu gibi, kendi bilgisayarınıza ürettirmenizde mümkün. Ancak bunun için güçlü bir donanıma sahip olmanız şart. BitCoin üretmek için kurduğunuz programın beraberinde getirdiği cüzdanla birlikte BitCoin’leriniz bilgisayarınızda saklanır. Bitcoin'le ilgili ayrıntılı bilgi için şu yazımıza bakabilirsiniz.

Deep Web’e nasıl girilir?

Deep Web’e ulaşım için Tor Browser denen browser’ı kullanmak gerekiyor. İndirip kurulum yaptıktan sonra bağlantı ayarlarınızda bir sorun yoksa "Congratulations. You are using Tor" mesajını alırsınız. Bu mesaj artık Deep Web’e ulaşabileceğinizi göstermektedir. Yalnız işiniz burada bitmiyor. Deep Web’e ulaşmak kolaydır. Önemli olan Deep Web’i güvenli bir şekilde kullanmaktır. Kendinizi kaptırıp daha derinlere giderseniz kaybolabilirsiniz. Deep Web virüslerin yaratıldığı, çok çeşitli pazarlıkların, silah ticaretinin döndüğü yani gerçekten tehlikeli bir yer. Bu sebeple önlem almak önemlidir.

Bu kadar tehlikeli bir ortamda iletişim nasıl kuruluyor peki? DeepWeb içerisinde sohbet edebileceğiniz siteler mevcut. Bu siteleri kullanarak orada bulunan bilim adamlarıyla chat yapabilirsiniz. Deep Web'deTORPM denilen kişisel anlık mesajlaşma sistemi de var. Genel olarak bu sistem kullanılıyor. Ben mail kullanırım diyorsanız @tormail.com uzantılı mail adreside alabilirsiniz. İletişim için bile normal internet ortamına ihtiyaç yoktur. 

Deep Web iki taraflıdır. Siz birinin IP adresini kullanırken başkası da sizin IP adresinizi kullanır. Ne yaparsanız yapın risk hiçbir zaman sıfır değildir. Proxy kullanmak, Deep Web’den dosya indirmemek ve indirdiyseniz dosyaları Shift+Delete ile değil de dosya silici program kullanarak silmek, Flash desteğini kapatmak, tarayıcının geo özelliğini kapatmak sizin daha rahat gezinmenizi sağlayacak işlemlerdir. Girmemenizi tavsiye ederiz…



KAYNAKLAR: