hurriyet
Bumerang'ı blog ve web sitelerini destekleyen Hürriyet Gazetesi bünyesinde kurulmuş bir network projesi olarak tanımlayabiliriz.

Eğer yeni blog yazmaya başladıysanız, Bumerang sistemi size çok katkı sağlayacaktır. Gerek hit getirisi, gerek sosyal çevre edinme ve gerekse maddi yönden gelir edinmenize yardım eder. Bu nedenle üye olmaktan çekinmeyip sisteme girmeniz yararınıza olacaktır.





Peki Bumerang'a Üye Olan Blog Sahiplerinin Kazancı Ne?

1-Bloggerler, Bumerang'a üye olmak suretiyle, hürriyet.com.tr ve yazarkafe.com sitelerinde yazılarını geniş kitlelere duyurur, bu suretle de sitelerinin trafiğini artırma imkanına kavuşurlar. Sistemde Platin Üye iseniz, hergün maksimum 3 yazıyı Yazarkafeye iletebilirsiniz. Bu sayede sitenize hit akışı oluşturmuş olursunuz.

2-Bumerang üyeleri yüksek popülerliği olan Hurriyet.com.tr ve yazarkafe’de çeşitli sayfalarda yer alarak hem yeni ziyaretçileri bloglarına çeker hem de okuyucu kitlelerini geliştirir.


3-Bumerang üyesi bloglar, Bumerang bünyesindeki Hurlist.com dizininde yer alarak hem Hurlist.com hem de arama motorları üzerinden yeni ziyaretçilere ulaşır, içerikleri arama sonuç sayfalarında daha önlerde yer alır.

4-Her yıl düzenlenen Bumerang Ödülleri etkinlikleri sayesinde, geniş basın duyuruları, özel röportajlarla tüm pazarlama iletişimi platformlarında ve ulusal basında tanınma imkanına kavuşur ve arama motorlarında daha ön sıralara çıkarak trafik kazanırlar.


5-Bloggerler Bumerang'a üye olmak suretiyle, her ay birbirinden farklı, eğlenceli ve eğitici etkinliklere katılarak hem deneyim kazanabilir hem de diğer bloggerlerle tanışma fırsatı yakalama imkanına kavuşurlar.

6-Yılın çeşitli dönemlerinde farklı konuların konuşulduğu ve dijital dünyanın kanaat önderleri ile bloggerları buluşturan, iyi blog yazmanın ipuçları, sosyal medya kullanımı, SEO taktikleri gibi bir çok konunun uzamanlarınca paylaşıldığı etkinliklere Bumerang üyesi olarak katılarak bilgi ve tecrüberini artırabilirler.

7-Bloggerler, bumerang'tan alacakları markaların  reklam tekliflerini bloglarında yayınlayarak gelir elde ederler. 

8-Blogunuza ekleyeceğiniz Bumerang şablonlarının ve link paylaşımlarının tıklanma sayısına göre Hurriyet.com.trin belli sayfalarında blogunuzun gösterilmesini sağlayabilirsiniz.

9-Blogunuzda yayınlamak üzere Bumerang teklifleri olarak tanıtım yazıları gönderilir. Bu teklifleri blogunuzda yayınlamanız karşılığında belli bir ücret alırsınız.

Hürriyet Bumerang da bünyesinde bulunan Bumads.com reklam platformu ile bumerang üyesi olarak bünyesinde topladığı bloglarda markaların reklamını yaparak gelir elde ediyor. Bu gelirin bir kısmını kendisi alıyor, bir kısmını da blog sahiplerine veriyor.


Bumerang'ta Üyelik Çeşitleri ve Özellikleri

Sisteme üye olmak tamamen ücretsizdir ve çeşitli üyelik özelliklerine göre kazanımlar elde edebilirsiniz. 

Bumerang sistemine başvurduğunuzda siteniz 72 saat içinde incelenerek size geri dönüş yapılır. Sitenizin durumuna göre 3 farklı üyelikten bir tanesi ile sisteme üye olursunuz.


1.Bronz Üyelik : Sistemdeki en düşük üyelik tipi bronz üyeliktir. Büyük ihtimalle blog yazmaya yeni başlayanlara dönük üyelik tipidir. İçerik girmeye devam ederek bir süre sonra tekrar başvurarak yeniden değerlendirilme isteyebilirler. Bu üyelik tipi en düşük üyelik tipi olup, sadece Hurlist dizinini kullanabilirler.


2. Altın Üyelik : Sistemdeki üyeliklerin büyük bir bölümü bu kategoridedir ve ikinci enyüksek üyelik çeşididir. Altın üyelikte Boomads reklamları alabilirsiniz. Ancak Yazarkafe’yi kullanamazsınız. Yukarıda yazılan hizmetlerden Yazarkafe dışındaki hizmetlerin hepsinden faydalanırlar.


3. Platin Üyelik : En üst seviye üyelik tipidir. Bu üyelik tipinde Bumerang sisteminin tüm özelliklerinden yararlanırsınız. Platin üye olabilmek için blogunuza yerleştirdiğiniz Bumerang şablonlarının görüntülenme sayısının yüksek olması, blog içeriğinizin faydalı, kaliteli ve ilgi çekici olması gerekir.

Reklam Teklifi Nasıl Alınıyor

Reklamlar sistem tarafından size önerilir. Sizin bir başvurunuz olmuyor. Eğer Altın veya Platin üyeliğiniz varsa reklam yayınlama hakkınız bulunuyor. Reklam vermek isteyen firma ya da ajans, hangi bloglarda reklam vereceğini, blogların içeriklerine, tekliflerine, trafiklerine göre kendisi kararlaştırıyor. 

Bumerang Paneli

Bumerang panelinize giriş yaptığınızda; 


Tanıtımlarım kısmında, paylaşılan linklere ve eklenen şablonlara tıklanmasıyla kazanılan Hurriyet.com.tr gösterimlerini görürsünüz. 

Yazarkafem de ise, Yazarkafe’de yer alan yazılarınız ve bunlara kaç kez tıkandığı yazar. 

Tekliflerim kısmında, katıldığınız veya katılacağınız Bumerang teklifleri vardır. 

Şablonlarım yazan yerde, blogunuza eklediğiniz Bumerang şablonlarının kaç kez görüntülendiği ve bu şablonlara kaç kez tıklandığı yazılıdır. 

Link Paylaşımlarım bölümünde de, Hürriyet sitelerine ait linkleri kısaltrak sosyal medyada paylaşmanız sayesinde bu linklere kaç kez tıklandığı yazar.