Bu yazımız sayesinde VPN servislerinden hangisini seçeceğinize kolayca karar vereceksiniz.
Halka açık ortamlarda ücretsiz olarak bağlandığımız kablosuz ağların tehlikelerini belki biliyorsunuz ama gerekli önlemlerini alıyormusunuz? Hackerlerin bu ağlardan nasıl yararlandığını ayrıntılı bir şekilde anlatan Kablosuz Bağlantı Noktalarının Tehlikeleri adlı makaleyi okuyabilirsiniz.
VPN servisleri sayesinde bilgisayarınızı farklı bir bölgeden gösterip, internete bağlanabiliyorsunuz. Servislerin sunduğu kritoplama ve tünel protokolleri hem istediğiniz siteler arasında dolaşmanıza yardımcı oluyor, hem de daha fazla kişisel gizlilik sağlıyorsunuz. Çünkü VPN ile internete girdiğinizde takip edilmeniz daha zor oluyor.
TunnelBear
TunnelBear'i, Windows, Mac, Android ve iOS işletim sistemleri için üye kaydı yaparak kullanabiliyorsunuz. Standart üyelik ile aylık 500 MB’lık kotanız var. Eğer TunnelBear ismini Twitter üzerinden etiketleyip paylaşırsanız, kotanız 1.5 GB’a yükseliyor. Bunu her ay tekrar edebiliyorsunuz. Dilerseniz aylık ya da yıllık ödeme planlarıyla kotanızı sınırsıza çevirme imkanınız da var. ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Almanya, Japonya, Hollanda ve İtalya’dan bağlanma imkanınız var.
Kaliteli ve ücretsiz VPN programlarından biri olan Kepard, 365 gün ücretsiz deneme sunuyor. Ama bu denemeyi günlük sadece 30 dakika kullanabiliyorsunuz. Eğer çok sık VPN kullanan biri değilseniz Kepard VPN tam sizin için biçilmiş kaftan. Windows, Linux, MacOS, Android ve İOS işletim sistemleri için kullanabiliyorsunuz. Programı indirip kurduğunuzda karşınıza kullanımı çok kolay bir arayüz çıkıyor. Sekiz farklı ülke sunucularına bağlanabiliyorsunuz.
CyberGhost, Windows, MAC, Android, iOS ve Linux işletim sistemleri için piyasaya sunulmuş olup herhangi bir üyelik gerektirmiyor. Video ve ses akışlarında herhangi bir sorunla karşılaşmıyorsunuz. Torrent kullanıyorsanız işler biraz değişebiliyor. Ayrıca piyasadaki en geniş IP hizmetini sunan uygulamalardan biri. Almanya, İspanya, Lüksemburg, Fransa, İtalya gibi ülkelerin yanı sıra ABD ve Birleşik Krallık üzerinden bölgesel bağlantı seçenekleri sunuyor. Kullanımı Basit, bant genişliği limiti yoktur.
HotspotShield
Hotspot Shield Windows, Mac, Android ve iOS işletim sistemleri için piyasaya sunulmuş durumda. Bu uygulama herhangi bir üyelik gerektirmiyor.
Hotspot Shield'in piyasadaki en iyi ücretsiz VPN servisi olduğu söyleniyor. Kullanıcının aradığı tüm özelliklere sahip. Hız ise biraz ortalama kalıyor. Tüm hareketleriniz kriptolanarak gizleniyor. Ayrıca bir kota sınırı yok. Ancak internette gezinirken bol bol reklam pencereleriyle karşılaşıyorsunuz. Ücretsiz versiyonda sadece ABD üzerinden bağlanabilirsiniz. Video izlerken sıkıtı çekmiyorsunuz.
Hızı oldukça iyi, yüklemesi basit ve kriptolama servisi üst düzeyde. 500 MB’lık aylık ücretsiz kullanım kotası var. BitTorrent gibi servisleri kullanamıyorsunuz. Brezilya, ABD, Singapur, Birleşik Krallık, Almanya ve Kanada üzerinden bağlantılar mevcut. Bazen bağlantı sorunlarıyla karşılaşabiliyorsunuz.
SurfEasy Windows, Mac, Android ve iOS işletim sistemleri için piyasaya sunulmuş durumda. Ayrıca bir üyelik açmanız gerektirmektedir.
Spotflux
Spotflux
Spotflux Windows, Mac, Android ve iOS işletim sistemleri için piyasaya sunulmuş durumda. Bu uygulama herhangi bir üyelik gerektirmiyor.Türkiye’de son zamanlarda oldukça popülaritesi artan ve belki de HotSpot’tan sonra en çok kullanılan VPN programıdır. Herhangi bir kota sınırlaması yok. Zararlı yazılımlardan da koruyor. Sadece Amerika sunucusuna bağlanabiliyorsunuz.
0 Comments
Yorum Gönder