paintnet.jpg
Paint.Net programının ücretsiz olmasının yanı sıra çok sayıda düzenleme seçeneği barındırması, bunu göze hoş gelen bir arayüzle sunması ve bilgisayarınızın performansı üzerinde herhangi bir negatif etkisinin olmaması onu denemeniz gereken programlar arasına sokuyor.

Ev kullanıcılarının görsel ihtiyaçlarını ücretsiz bir şekilde karşılayabilmeleri için hazırlanmış programlar arasında yer alıyor.

Paint.NET'in içerisinde hazır gelen onlarca farklı efekt sayesinde resim ve fotoğrafların orijinal hallerinden oldukça farklı görünmelerini sağlamak da mümkün. Bu efektler arasında kırmızı göz kaldırma gibi pratik olarak işe yarayabilecek seçenekler de yer alıyorlar.

Elbette fotoğraf kesmekırpmaboyutunu değiştirmedöndürmeparlaklık,kontrast ve renk ayarları gibi neredeyse bütün görsel editörlerinde yer alan özellikler de program içerisinde unutulmamış. Gerçekleştirdiğiniz işlemleri geri almak istediğinizde sınırsız tarihçe özelliğinden faydalanabiliyor ve böylece dilerseniz resmin ilk haline bile geri dönebiliyorsunuz.

Bunların yanında fotoğraf düzenleme işlemleri sırasında dilediğiniz seçimleri yapabilmeniz ve resmin her öğesini istediğiniz hale getirmek için kullanabileceğiniz klonlama, seçme, renk kopyalama araçları gibi araçlara da ulaşmak mümkün.
Uygulamalarınız sırasında tüm işlemleri, objeleri veya diğer efektleri farklı katmanlar üzerinde uygulayabiliyorsunuz. Bu özelliğinden dolayı  herhangi bir tanesinin üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde tüm bir fotoğraf üzerinde yeniden oynama yapmanıza gerek kalmıyor.

Standart düzeyde fotoğraf düzenleme ve güzelleştirme araçlarına ihtiyaç duyanların kesinlikle bilgisayarlarında bulunması gereken programlardan birisi olduğunu söyleyebilirim.


Programın kurulumu ve çalışması için işletim sisteminizde .NET Framework 4.5 yüklü olması gerekiyor.


Paint.Net İNDİR

Ücretsiz ve popüler bir başka resim editörlerinden şu yazıdan da bilgi alabilirsiniz.