translate.jpg
Blogunuza sadece bulunduğunuz ülkeden değil, farklı ülkelerden de ziyaretçiler geliyor. Bu ülkelerden gelen ziyaretçilerin blogunuzdaki içerik sayfalarını anlamaları zor olacaktır. Bu durumda blogunuzu farklı dillerde göstererek okuyucu kitlenizi genişletme imkanın olduğunuz unutmayalım.

Blogunuzu Google Translate ile istediğiniz dile çevirebiliyorsunuz. Blogunuzu veya web sitenizi farklı dillerde görüntülemek isteyenler için aşağıdaki uygulamalara göz atabilirsiniz. 



1- Translate This


Translate_this.jpg

Blogunuza eklediğiniz java script kodlarıyla blogunuza ekleyeceğiniz buton sayesinde, kullanıcılarınız 52 farklı dil seçeneğiyle blogunuzu istediği dile çevirerek takip edebiliyor.
Farenin imlecini butonun üzerine götürdüğünüzde açılan pencere ile size farklı dil seçenekleri sunuyor. 
Translate This'i blogunuza eklemek için aşağıdaki kodu kopyalayıp Blogunuzun Kumanda Paneli>Yerleşim>Gadget Ekle yolunu takip ederek yapıştırıp üstüne basılı tutarak istediğiniz yere taşıyınız. 



<!-- Begin TranslateThis Button -->

<div id="translate-this"><a style="width:180px;height:18px;display:block;" class="translate-this-button" href="//www.translatecompany.com/translate-this/">Translate This</a></div>

<script type="text/javascript" src="//x.translateth.is/translate-this.js"></script><script type="text/javascript">TranslateThis();</script>

<!-- End TranslateThis Button -->


2- Gtranslate


Google'nin çeviri özelliği kullanılarak oluşturulmuş olan bu uygulama sayesinde de blogunu ve web sitelerini farklı dillere çevirerek okuyucu kitlelerini artırabilirler. 


Otomatik çeviri, arama motoru indexleme, her dil için ayrı domain barındırma gibi özellikleri olan Gtranslate'nin hem ücretsiz, hem de aylık ve yıllık ücretli Enterprise versiyonu bulunmaktadır. 

Gtranslate.jpg

Diğer özellikleri konusunda detaylı bilgiye http://gtranslate.net/features 
adresinden ulaşmak mümkündür.