Sosyal paylaşım butonları blogumuzun olmazsa olmazlarındandır. 
Sitemizin kullanııcı sayısını arttırmasında büyük rolü olan sosyal paylaşım butonlarını sitemize eklememiz gerekmektedir. 
Bu eklemeyi; istersek internetten beğendiğimiz sosyal medya iconlarını indirerek kendimiz yapabildiğimiz gibi, istersek bu butonları kolayca oluşturup blogumuza eklemeyi sağlayan siteler vasıtasıyla da yapabiliriz. 

A-Sosyal Medya İconlarını Kendimiz Kodlayarak Yapalım:

1- Önce beğenerek internetten indirdiğimiz ikonları bir resim upload sitesine atınız.

2-Blogger sayfamızı açıp Yerleşim sekmesinden Gadget ekle'yi tıklıyoruz. Ve aşağıda yazdığım kodu kopyalayıp oraya yapıştırıyoruz.



<a href="Sosyal Medya İnternet Adresiniz"><img src="İconun Link Adresi" /></a>


3- Kırmızı ile işaretli "Sosyal Medya İnternet Adresiniz" yerine sosyal medya linkimizi yazıyoruz. Mesela; facebook'unuzu açtıktan sonra profilimi göster'e tıklayarak adres satırındaki adresi kopyalayıp, "Sosyal Medya İnternet Adresiniz" yazan yere yapıştırıyoruz.



4-Yeşil ile işaretli "İconun Link Adresi" yerine iconu hangi siteye ( imageshack, Google Drive v.s.) upload ettiyseniz oranın vermiş olduğu direkt linki ekliyoruz. 


5- Bu son iki adımı (3-4) her bir ikon için ayrı ayrı yaptıktan sonra kaydedip çıkıyoruz.



B-Siteler Vasıtası İle Sosyal Medya İkonlarımızı Ekleyelim:

Bu butonları blogumuza eklemeyi sağlayan en popüler firmalar şunlardır:
AddThis sitesinin kullanıcılara sunduğu 5 farklı sosyal eklentisi var.

  • Sosyal ağlardaki hesaplarınıza link vererek kullanıcıları buralara yönlendirmenizi sağlayacak takip butonları.Yatay, dikey, büyük ve küçük ikon seçenekleri var. 

 sosyal medya iconları.png

  • Blogunuza girildiğinde sayfanın üst tarafında açılan ve içerisine istediğiniz sosyal ağın takip ya da paylaş butonları ile istediğiniz sayfaya link verebileceğiniz, takip barı. Renkleri de blogunuzun tasarımına uygun hale getirebiliyorsunuz. 

sosyal medya takip barı.jpg


  • Blogunuza tek tıklamayla ekleyebileceğiniz akıllı katmanlar. Sayfayla hareket eden paylaş butonları, sağ üst köşede açılır kapanır takip butonları,  sayfayı aşağı kaydırdığınızda otomatik olarak açılan öneri kutusu ve sayfanın en altında önerilen içeriklerin yer aldığı 4 adet kutu.