wordpress.jpg

Şifrelenmiş wordpress temalarının footer bölümünde ki linkleri editlemek veya silmek istediğinizde kodlamanın şifrelemiş olduğunu görürsünüz. 

Diğer bir deyişle base64 encryption yapmışlar. Kodları silince footer alanının kayboluyor. 

Bu şifrelemeyi ücretsiz çözmek için online olarak Base64_Decode sitesinden yararlanacağız. WordPress, HTML, URL v.s. için olanlar var, diğer türlü olanlar var, hepsini buradan yapıyoruz. Bunun için bir host, localhost ve linux hostu da kullanabilirsiniz.

Base_encode gibi bir yapıya sahip olan şifreli temaları çözmek: 


Bu yapıya sahip şifrelenmiş kodu çözmek için tırnak içinde bulunan kodları kopyalıyoruz (şifrelenmiş içerik) ve yukarıda belirttiğim base64_decode sitesine girip büyük kutuya yapıştırıyoruz. Decode butonuna basarak şifrelenmiş içeriği çözüyoruz.


<?php
eval(gzinflate(base64_decode(‘rVZNb+M2ED1USVJist+cbQBY=’)));
?>


Temanız yukarıdaki gibi bir yapıya sahipse bu kodları kopyalayıp base.php diye kaydetmeniz (isim önemli değil) ve ardından “eval” kısmını “highlight_string” ile değiştirmeniz gerekmektedir. Şimdi oluşturduğunuz bu php dosyası aşağıdaki gibi bir yapıya sahip olacak.


<?php
highlight_string(gzinflate(base64_decode(‘rVZNb+M2ED13g=’)));
?>


Oluşturulan bu dosyayı sunucunuza atıp çalıştırın. Eğer bir kez şifrelenmiş ise asıl kodları size gösterecektir. Ama birden fazla base64 uygulanmış ise size yine eval(gzinflate(base64_decode…… şeklinde kod gösterecektir. Burada yine eval kısmını “highlight_string” ile değiştirmemiz gerekecektir. Bu işlemi 5-6 kez hatta 30-40 kez bile uygulayabilirsiniz. Bu tamamen kaç kez şifrelendiğine bağlıdır.