ZenMate.jpg
Ülkeler tarafından zaman zaman web sitelerine erişimin kısıtlandığı inkar edilemez bir gerçektir. Maalesef bu ülkelerin başında bizim ülkemiz de bulunmaktadır. Son zamanlarda ülkemizde Youtube, Facebook ve Twitter dahil web siteleri bazı sebeplerden dolayı erişime kapatılmaktadır. Bu konuda kullanıcıların erişimini engellemek için bir yasa dahi çıkarılmıştır. 

Biz Türkler, millet olarak yasakları sevmediğimiz için hemen bu yasakları delmenin bir yolunu buluruz. 

İşte bu yasaklardan kurtulmak, internetin ve sosyal medyanın nimetlerindan yararlanmak için ZenMate programından yararlanacağız. 

Google Chrome tarayıcısında ZenMate eklentisini kurduktan sonra engellenen ve sınırlı olarak erişime kapatılan sitelere kolayca girebiliyoruz. 

                                            ZenMate.jpg




ZenMate hakkında daha geniş bilgiye https://zenmate.com adresinden ulaşabilmekle beraber, programın özelliklerini kısaca sıralarsak:

  • ZenMate ücretsiz olup, DNS gerektirmeden arka planda çalışarak kullanıcıyı sınırsız ve açık olarak internet erşimine kavuşturur. 
  • Ücretsiz olup, 256 bit şifreleme ve tarayıcı trafiğini korur.Yani https imkanlarını kullanır. 
  • Gerçek konumu ve aktiviteyi gizler. Herhangi bir yerden web sitesine erişmek mümkün olur. 
  • Kullanımı basit, kolay ve tarayıcıya hızlı ve kolay entegre olur. 
  • VPN (özel sanal ağ) kullanarak ağlara uzaktan erişim sağlar. 


ZenMate'yi Chrome Web Mağazasından indirmek için https://chrome.google.com/webstore/detail/zenmate-for-google-chrome/fdcgdnkidjaadafnichfpabhfomcebme linkine tıklayınız.



Yorum yapmaktan çekinmeyelim. Paylaşmayı da unutmayalım.