html kodları.jpg
Bloggerde makale yazıyorsunuz ve makalenizin içinde HTML kodları göstermek istiyorsunuz ama bir türlü başarılı olamıyorsunuz. Makalemiz içinde HTML kodlarını nasıl gösterileceğini merak mı ediyorsunuz? 

İşte yeni başlayan webmasterler için bu işin iki çözüm yolunu da gösteriyoruz.

Birinci Yol:
http://formatmysourcecode.blogspot.com/ linkine tıklayarak yazmak istediğiniz kodu paste your text here yazan kutunun içine yazın. Sonra Embed Stylesheet kutusunun işaretini kaldırarak Format Text butonuna bastığımızda  makalemizin içine yerleştireceğimiz HTML kodları dönüştürülmüş olarak hemen altında karşımıza çıkacaktır. Eğer Embed Stylesheet kutusunundaki tiki kaldırmadan devam edersek  yazdığımız kod, dönüştürülmüş kod kutusunun hemen altında gri bir arkaplan renginde ve kesikli çizgiler içinde gösterilir. Hangisini tercih ederseniz onu kullanabilirsiniz. 


İkinci Yol:
www.eblogtemplates.com/blogger-ad-code-converter/  linkine tıklayarak yazmak istediğiniz kodu Paste Ad Code to Convert Here yazısının altındaki kutuya yazdıktan sonra Convert Ad Code butonuna bastığımızda HTML kodlarının başarıyla dönüştürüldüğünü görürüz. Artık kutunun altındaki Hıghlıght All butununa tıklayarak ve  Kontrol+C ile dönüştürülen kodlarımızı kopyalaıp blogger şablonumuza yapıştırabiliriz.