kart.jpg-Profil kart tasarımı yapma-cahitsoyman.blogspot.com
Bu makalede Html 5 ve Css3 ile web siteleriniz için profil kart tasarımının nasıl yapıldığını anlatmaya çalışacağım.

Projemize başlamadan önce kartlar hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum.

Hemen hemen her web sitesi bilgi sunmak için bir çeşit kart kullanmaktadır. Küçük veya büyük, özetlenmiş bilgileri sunmak ve kullanıcıyı daha fazla bilgi edinmeye yönlendirmek için iyi bir yoldur.

Dünyanın en popüler web sitelerinin bazıları, haber makalelerinde ve ürün tanıtımlarında kart kullanıyor. Sadece BBC'ye,  Pinterest'e, Facebook'a, Twitter'a, CNN'ye bir göz atın…
Dolayısıyla, kartlar her yerde olduğu gibi web’e hakim oluyor.




Profil kart ile kullanıcılarınız sizinle ilgili daha iyi bir şekilde bilgi edinir. Avatar resminizi, yazar adınızı, kısa açıklamalarınızı ve sosyal simgeleri taşıyabilmeniz açısından harika bir özelliktir. Profil resmini kullanmak istemiyorsanız özel avatar resimlerinizi yükleyebilirsiniz. Sosyal profil araçlarını da ekleyerek kullanıcılarınızla kolayca iletişim sağlayabilirsiniz.

Kullanıcılar kart tasarımlarına alışkın olduklarından, ihtiyaç duydukları şeyi kolayca bulabiliyorlar.

Kullanıcıların web sitelerinde okumadıklarını biliyoruz. Bu nedenle kartlar, kullanıcıların hızlı bir şekilde tarayabilecekleri ve ihtiyaç duyduklarını bulabilecekleri bilgileri göstermenin iyi bir yoludur.

Mobil cihazlarda bile, kartlar haber makaleleri, blog yazıları veya ürün teşhirleri için mükemmel bir çözüm olarak görünmektedir.

Sonuç olarak; kullanıcıların daha fazla bilgi edinmesini sağlayan içerikleri düzenlemeniz gerektiğinde kartlar çok kullanışlıdır. Kartlarla web sitelerinize yaratıcı çözümler, daha fazla bilgi ve etkileşimli öğeler  eklemenin sonu yoktur. 

Şimdi projemizi yapmaya başlayalım.

Kaynak Kodları: İNDİR

Bundan sonra ki anlatımı aşağıdaki videodan veya youtube kanaılımdan takip edebilirsiniz.