stickup.jpg-StickUp JQuery Eklentisi Uygulaması-cahitsoyman.blogspot.com
StickUp, yapışkan bir öğe veya navbar oluşturmayı kolaylaştıran bir jQuery eklentisidir.

Sayfa kaydırma çubuğunu aşağı indirdiğimizde yatay üst menü sayfa ile birlikte yukarı çıkıyor ve tavana yaklaştığında belli bir noktaya geldiğinde oraya yapışıp kalıyor. Tabi bu noktayı biz kendimize göre özel piksel yüksekliği vererek ayarlıyoruz.

StickUp uygulamasının tek özelliği tavana yapışıp kalan menü özelliği değil tabi. Bunun yanında başka özellikleri de bulunuyor. StickUp sayesinde kişisel portföy siteleri oluşturarak bütün sayfaları tek bir sayfada birleştirip, sayfa yenilemeden ziyaretçilerinizin menü sayesinde sayfada kolayca gezinmelerini sağlayabilirsiniz. 

Birleştirdiğiniz her sayfayı menü  sekmeleri ile ilişkilendirdiğinizde menüye tıkladığınız zaman sayfa menü ile ilişkilendirilmiş olan bölüme otomatik atlar. 

Bunun yanı  sıra,  kaydırma çubuğunu aşağı doğru sürükledikçe (scroll yaptıkça) üst menüdeki linklerin arka planının sayfada ki bölümlerine bağlı  olarak renk değiştirdiğini görebilirsiniz. 

Sayfada hangi bölüme gelinmiş ise  üst menüde  o bölüm ile ilişkilendirilmiş olan menünün arka planı koyu renge dönüşüyor.

Bu özellikler sayesinde  oldukça  kullanışlı ve gezinmesi rahat olan portföy siteleri oluşturmak ziyaretcileriniz  için gayet mantıklıdır.

StickUp, pencereyi aşağı doğru (scroll) kaydırdığınızda navigasyon menünüzü sayfanızın üstünde yapışkan kılacak ek bir jQuery menü eklentisidir

StickUp, her ne kadar  ilk olarak web sitelerinin "tek sayfalık" tarzı için tasarlanmış olsa da bu özellik, kullanıcının her zaman görmesini isteyebileceği gezinme menüleri, logolar ve iletişim bilgileri için mükemmel bir seçim olmaktadır.

Ayrıca, açık kaynak kodlu bir yazılım olduğundan GitHub'dan stickUp javascript dosyasını indirip web sunucunuzda ki bir dizinde paketini açabilirsiniz.

Bu konuda daha önce yayınladığım Bootstrapta ScrollSpy Uygulaması makalesinden de faydalanabilirsiniz.


Görüntüle:


Kaynak Kodları İNDİR: