pokemon go.jpg-Pokemon GO Nedir, Nasil Oynanir, Nasil indirilir-cahitsoyman.blogspot.com
Pokemon Go Menüsünü anlatmaya devam edelim.

Pokemon sekmesine geri dönersek, yakaladığınız pokemonların üzerine tıkladığınızda Transfer işlemi, Power Up ve Evolve işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. 

Şimdi bunları nasıl yapacağınızı baştan anlatalım.

Stardust Nedir?

Her pokemon yakaladığınızda ve Gym'lerden toplandığınızda kazandığınız bir tür puan çeşitidir. Bu puan ile pokemonlarınızı Evolve edebilir, Power Up yapıp geliştirebilir veya profesöre Transfer yapabilirsiniz. Elinizde olan bir pokemondan her yakaladığınızda 100 Stardust kazanırsınız. Bir pokemonu geliştirebilmek için yanında belirtilen miktar kadar Stardust'a ve pokemon candy'sine ihtiyaç duyacaksınız.


Candy Nedir? Nasıl Toplanır?


Candy, her pokemon yakaladığınızda veya profesöre transfer ettiğinizde elde edilen şeker miktarıdır. Candy'ler pokemon yakaladığınızda, elinizde birden fazla olan pokemonlardan birini Profesöre gönderdiğinizde (1 adet) veya -genellikle çok miktarda- yumurtalardan çıkan pokemonlardan kazanılır.


Power Up Nedir?


Power Up, pokemonlarınızın HP ve Combat Power'larını artırmak için yapılan işlemdir. İşlemi yapabilmek için belirli miktarda Stardust ve Candy gerektirir.



Evolve Nedir?


Evolve, pokemonlarınızın evrim geçirmesini sağladığınız işleme denir. Bu işlemi gerçekleştirirken belirli miktarda Candy'e ihtiyaç duyarsınız. 

Örneğin: Charmander < Charmeleon < Charizard



Transfer Nedir?


Elinizde bir pokemondan çok fazla sayıda varsa, Profesör'e transfer edip her gönderdiğiniz pokemondan 1 Candy kazanabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirirken elinizde en fazla Combat Power'ı olan pokemonu elinizde tutmanız faydalı olacaktır. 

Mesela; elinizde 350 CP'lik (Combat Power) bir Charmander var, bir de 10 CP'lik Charmander diyelim. Burada 10 CP'lik Charmander'ın elinizde kalmasının bir anlamı yok, direkt transfer ederek Candy kazanabilirsiniz.

Poke Ball: Oyuna başladığınız andan itibaren pokemon yakalamak için kullanacağınız toplardır. Eğer bu topla yakalamaya çalıştığınız pokemonlar sürekli çıkıyorsa karakter seviyeniz yetmediği içindir. Bunu anlamak için pokemonun üzerine geldiğinizde daire içinde bulunan renklere bakabilirsiniz. Yeşil ise kolay yakalanabilen pokemon, sarı ise orta seviye, kırmızıyla zor yakalanan pokemon anlamına gelir.

Great Ball: İkinci seviye poket opu olan Great Ball, yakalanma oranı düşük olan pokemonlar için idealdir. Level 12 olduğunuzda aktif hale gelir ve işinizi oldukça kolaştırır. Bu toplardan sonra Master Ball yazacaktım ama betada olup şuanda mevcut olan sürümde olmadığı için bahsetmeyeceğim. İlerleyen dönemlerde gelirse Great Ball'dan daha iyi bir poke topu olduğunu bilmenizi istedim.

Lure Module: En sevdiğim item olan Lure Module, PokeStop'ların üzerine kuruluyor. Bu item'ı bir PokeStop'ın üzerine koyduğunuzda 30 dakika boyunca bulunduğunuz noktaya rastgele pokemonlar doğuyor ve kolay bir şekilde level kasabiliyorsunuz. Bir bölgede Lure Module açıldığını anlamak için PokeStop'ın üzerinde pembe renkte konfeti olması gerekiyor. Ayrıca modül açılan bölgelerde çok güzel topluluklar oluşturabileceğinizi de söylemeden geçmeyelim.

Incense: Incense, açıldığı zaman etrafınızda pembe bir daire çizen Lure Module benzeri bir item olarak karşımıza çıkıyor. Bu item'ı kullanmak istediğinizde sadece sizin gördüğünüz pokemonlar 30 dakika boyunca etrafınızda doğuyor ve level atlamanızı kolaylaştırıyor.

Razz Berry: Birbirinden tatlı pokemonları yakalamak bazen çok güç olabiliyor. Onların kalbini kazanmak için ise tek yapmanız gereken meyve yedirmek. Yakalayacağınız sırada sağ alttaki "Items" butonuna basın ve Razz Berry'i seçin. Daha sonra poke topuna dönecek ve tutturduğunuz taktirde pokemonun size gelişi kolaylaşacak. Yalnız meyve yedirdiğinizde bir atış hakkınız var, eğer yakalayamazsanız her seferinde tekrar meyve yedirmek zorunda kalıyorsunuz.

Egg Incubator: PokeStop'lardan topladığınız yumurtaları bu Incubator'lara koyarak ve belirli bir kilometre yürüyerek kırılmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken işlem ise çok basit. Pokemon bölümünde Eggs kısmına gelin, daha sonra kırmak istediğiniz yumurtayı seçin ve Start Incubator'a basın. 

Potion, Super Potion, Hyper Potion: Potion'lar savaş arenasında zarar gören pokemonlarınıza HP basmanıza yarayan itemlardır. Posion 20 HP, Super Potion 50 HP ve Hyper Posion 200 HP verir. Bu noktada belirtmekte yarar var; Super Posion level 10'da, Hyper Posion'da Level 15'den sonra açılıyor.

Revive, Max Revive: Savaş arenasında ölen pokemonlarınızı diriltmeye yarar. PokeStop'larda bol miktarda elinize geçecektir. Açıkçası çantanın taşıma kapasitesi düşünüldüğünde elinizde 10-15 tane olması yetecektir. Geri kalanını ileride sıkıntı yaşamamak için çöpe atabilirsiniz. Max Revive ise ölen pokemonlarınızı hem diriltmeye hem de HP'lerini fullemeye yardımcı olur.

Lucky Eggs: Lucky Eggs'ler pokemon avına çıktığınızda yakaladığınız pokemonlardan 2 katı XP kazanmanıza yardımcı olur. Lure Module açılan bölgelerde bu item'ı kullandığınızda çok hızlı bir şekilde seviye atlayabilirsiniz.



Savaş Taktikleri ve İpuçları




savaş taktikleri.png-Pokemon GO Nedir, Nasil Oynanir, Nasil indirilir-cahitsoyman.blogspot.com


Pokemon Go'dan gerçekten keyif almaya başlayacağınız bölüm GYM noktalarında başlıyor. Oyunun en can alıcı kısmı da bu diyebilirim. Pokemon yakalamanın dışında oyunun asıl amacı olan GYM ele geçirmeyi gerçekleştirmiş oluyorsunuz. Hazırladığım bu yazı, Pokemon Go oyuncularının savaşa hazırlanmasına yardımcı olmak için çeşitli ipuçları barındırıyor. Şimdi GYM'in tanımından başlayarak her şeyi açıklamaya başlayalım: 

Gym'ler Pokemon Go dünyasında savaş alanlarıdır. Level 5 olduktan sonra Mavi (Mystick), Kırmızı (Valor) veya Sarı (Instinct) takımlardan birini seçtiğinizde karşı takımların Gym'lerine takım arkadaşlarınızla birlikte saldırabilir, çeşitli uygulamalarla savunma ve saldırı stratejileri geliştirebilirsiniz. 

Burada dikkat etmeniz gereken nokta kendi takımınızın rengine bürünmüş bir GYM'i "Training" yoluyla savunmanız gerekirken, farklı takımların GYM'lerine karşı atak stratejileri geliştirerek ele geçirmeniz gerekir. 

Örnek üzerinden gidersek, siz Mavi takım olan Team Mystick'i seçmiş olun. Kırmızı ve Sarı takımlar sizin düşmanınız oluyor ve ele geçirdikleri GYM'lere saldırarak kendi takımınıza kazandırmanız icap ediyor. Kendi takımınıza (mavi) ait GYM'leri ise savunmanız lazım. Bunu da Training dediğimiz kendi takım arkadaşlarınızın GYM içindeki pokemonlarını yenerek yapıyorsunuz. Hepsini yendiğiniz taktirde de GYM level atlıyor ve savunması daha da güçleniyor. Son olarak, Gri renkte olan GYM'lerin sahip olduğunu da söylemeden geçmeyelim.


GYM Level Nedir? GYM'lerin Level'ı Nasıl Artırılır?


GYM Level'ı sahip olduğunuz GYM'lere kaç kullanıcı gireceğini gösteren önemli bir detaydır. Bir GYM 10 Level olacağı gibi, 2 Level'da olabilir. Saldırı yapacağınız yerlerin GYM Level'ı ne kadar yüksekse almanız o kadar zorlaşacaktır. Zira GYM'e kayıtlı kullanıcıların hepsini birer birer düşürmelisiniz ve onlarca kez karşılaşmaya hazır olmalısınız. 

GYM'lerin level'ını artırmak için de Training yapmalısınız. GYM prestijini artırdıkça GYM level'ı da artacaktır. Bunun için kendi pokemonunuzla bile antreman yapmanız gerekebilir. Tek pokemonla gireceğiniz için ayakta kalmalı ve herkesi elinizden geldiğince yenmelisiniz.



Pokemon Go GYM Savunmak


Oyundaki savunma mekanizması şöyle işliyor:

Kendi takımınıza ait bir GYM'e gidin. (Örneğin Kırmızı takıma ait bir GYM)
GYM'in üzerine tıkladığınızda sol alt köşede eğer aktifse "+" işareti göreceksiniz. Bu buton oraya girebileceğiniz anlamına gelir. Aktif değilse sağ alt köşede Training yapmanız gerekiyor.

Sağ alt köşeye tıkladığınızda en güçlü pokemonunuzu seçin ve başlayın. Başlamadan önce GYM'de bulunan pokemonların tür ve yeteneklerini bilmeniz faydanıza olacaktır. Zira; 300 CP'lik bir pokemon benim 500 CP'lik pokemonumu yendi diyebilirsiniz. 

Training yaparken yendiğiniz her pokemondan XP ve GYM Prestige'i kazanırsınız. Bu GYM Level'ını artıracağı gibi sizin de level atlamanıza katkı sağlayacaktır. 

GYM Level'ı yükseldikten sonra aktif olan GYM'e katılma aşamasına geleceksiniz. GYM'e en güçlü pokemonunuzdan ziyade, savunmayı güçlendirecek farklı türde pokemon koymanızı tavsiye ederim.



GYM Nasıl Ele Geçirilir? 


Pokemon Go'da bir GYM'i ele geçirmek için kendiniz veya takım arkadaşlarınızda saldırı yapmanız gerekir. Farklı takımlara karşı yapacağınız bu saldırılar için önce savaş ekranında neler yapacağınızı bilmeniz gerekir. Dodge (kaçma), hızlı atak veya özel yetenek kullanma gibi işlemlerin ne olduğunu anlatarak başlayalım.


Pokemon Go'da Bulunduğunuz Konuma GYM veya PokeStop Nasıl Eklenir?



pokestop ve gym ekleme formu.png-Pokemon GO Nedir, Nasil Oynanir, Nasil indirilir-cahitsoyman.blogspot.com



NianticLabs'in Pokemon Go destek (https://support.pokemongo.nianticlabs.com/hc/en-us/requests/new?ticket_form_id=319928) sayfasına giriyoruz. 

Karşımıza çıkan ekranda bulunan formu doldurmanız gerekiyor. Gerekli bilgileri girdikten sonra yollayabilir ve bulunduğunuz konuma PokeStop veya GYM eklenmesini sağlayabilirsiniz. Bildiğiniz üzere oyun mevcut haritasını Ingress oyunu üzerinden direkt aktardığından o oyunda eklenen portallar aynen geçerliydi. Bu formu doldurup gönderdikten sonra PokeStop ve GYM sayısı artacak. Sebep sorulan kısımı fazla kasmanıza gerek yok, "no pokestop/gym in my location" yazıp yollayın. 


Pokestop ve GYM'leri Kolay Yoldan Nasıl Bulurum?


Bulunduğunuz bölgede var olan PokeStop ve GYM'leri kolay yoldan bulmanızın pratik bir yöntemi var. NianticLabs'in fenomen oyunlarından Ingress'in online haritasına ulaşarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken burada bulunan Ingress harita sayfasına gitmek ve daha önceden açmanız gereken Ingress hesabınıza giriş yapıp etrafı kolaçan etmek. Oyundaki portallar Pokemon Go ile aynı lokasyonlarda bulunduğundan aradığınız bölgeleri rahatlıkla bulabilirsiniz.


Pokemon Go'da İşinize Yarayacak Püf Noktalar




pokemon go puf noktalar.jpg-Pokemon GO Nedir, Nasil Oynanir, Nasil indirilir-cahitsoyman.blogspot.com

  • Yumurtalardan Pokemon çıkarmak için de yürüyerek mesafe katetmeniz gerekiyor, bunu kolaylaştırmak için arabaya binerseniz, oyun bunu farkediyor ve katettiğiniz mesafeyi saymıyor ancak bisiklete kullandığınızda çok hızlanmazsanız yine yürümüş gibi etrafınızda Pokemonlar belirecektir. Fakat bazı kullanıcıların telefonlarını dönen cisimlere iliştirerek yürüme etkisi yapamktalar.  Yumurtanın kırılması daha uzun sürse de oyun, dönen telefonu siz yürüyormuş gibi algılıyor. Ayrıca yumurtaları kırmanız için gereken mesafe, içerisinden çıkabilecek Pokemonun ne olabileceğini de etkiliyor. 2 km, 5 km ve 10 km'de kırılan 3 tip yumurta mevcut. Yukarıda ki tabloda, mesafelere göre çıkan Pokemonları görebilirsiniz.                                                                                            
  • Nearby bölümünde gördüğünüz pokemonlar 100 metrelik daire içinde yakalayabileceğiniz anlamına gelir. Bu yüzden etrafınıza iyi bakmanızı tavsiye ederim.Yumurtaları kırmakla ilgili çeşitli cin fikirler türese de, 20 km/s hıza ulaşacak bir araç kullanırsanız o yumurtayı kıramazsanız. Oyun yürümemizi istiyor, hile yapmamızı değil.
  • Eğer 100 CP'lik bir Pokemon'a sahipseniz, o Pokemon'a Power Up yapmayın. Onun yerine gelişmesi daha iyi olabilecek ve CP'si 400 ve üzerinde olan Pokemonlarınızı güçlendirin. Pokemonları evolve ederken Lucky Egg kullanarak X2 sayıda XP kazanbilirsiniz. Böylece her evolve'da çok daha fazla puan gelecektir. Bu durum aynı zamanda çok daha hızlı seviye atlamanızı kolaylaştırır.
  • Pokemon yakalamaya çalışırken kameranızı sürekli açık tutarsanız telefonunuzun şarjı çok hızlı tükenebilir. Bu sebeple Pokemon yakalama ekranı açıldığı zaman sağ üst köşede bulunan "AR" özelliğini kapatmanız, şarjınızdan daha az harcamanıza sebep olacaktır. 
  • Pokemon Go, konumunuzu belirlemek için Google Maps kullanıyor. Bulunduğunuz bölgenin çevrim dışı haritasını Google Maps indirirseniz, telefonunuz hem daha az veri harcar hem de şarjı daha fazla dayanır. Şarjınızın durumu çok önemli, nadir görülen bir Pokemon karşınıza çıktığında onu şarjınız bittiği için kaçırmak istemezsiniz. Eğer uzun süreli oynamak ve daha fazla mesafe kat etmek istiyorsanız yanınızda mutlaka Powerbank bulundurun. Böylece Powerbank'inizin gücüne göre oyun süreniz uzayacaktır.
  • Savaş sonucu el koyduğunuz bir Gym'e tekrar giderek kendi Pokemonlarınız ile training yapabilirsiniz. Bunu yaparak hem karakterinize EXP hem de Gym'e prestij kazandırabilirsiniz. Genel olarak kalabalık yerlerdeki Gym ele geçirdiğinizde bu çok uzun süre sizde kalmayacaktır, mümkünse nüfusu az yerlerde Gym almaya çalışın, böylece sizden geri almaları mümkün olmayacaktır ve ekstra XP kazabilirsiniz.
  • Lucky Egg'leri, Lure Module açılan yerlerde kullan kullanmaya özen gösterin. Bunu yaptığınızda, hem yeni Pokemon hem de sizde olan Pokemonlardan yakaladığınızda normalde kazandığınızın 2 katı EXP kazanabilirsiniz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi çok sayıda Pokestop olan yerlerde genelde insanlar Lure atıyor, bu da o bölgede çok sayıda Pokemon çıkmasını kolaylaştırıyor. Sabah saatlerinde oynamanızı öneririz, akşam saatlerinde oyunda çok fazla donma ve atma yaşanıyor                                                                                                                                  
  • Yazının başında bahsettiğimiz gibi, oyun size 3 adet başlangıç Pokemonu arasından seçim yapmanızı istiyor. Fakat siz bu 3 Pokemon içerisinde seçim yapmak zorunda değilsiniz.   

  • Karşınıza çıkan Charmender, Squirtle ve Bulbasaur'u görmezden gelip, yürümeye devam ettiğinizde karşınıza başka bir 3'lü Pokemon daha çıkacağını göreceksiniz. Eğer sabırlı olup yürümeye devam ederseniz karşınıza içersinde Pikachu'nun olduğu bir üçlü çıkacağını göreceksiniz. Bu üçlü içerisinde Pikachu'yu seçip yakalayarak oyuna Pikachu ile başlayabilirsiniz. Pikachu nadir olarak çıkıyor, oyunu sevdiren Pokemonlardan biri olduğu için oyunun başında onu yakalamanız iyi olacaktır. 

  • Ratata, Zubat, Pidgey gibi çok fazla karşılaşılan basit Pokemonları transfer ederek candy toplayabilir ve evolve ederek EXP kazanabilirisiniz. Candy'ler evolve için mutlaka gerekli, Poketopunuz olduğu müddetçe tüm Pokemonları toplamanızı öneririz. Böylece hem XP kazanırsınız hem de evolve etmek için müthiş bir candy birikiminiz olur.
  • Eevee'yi evolve ettiğinizde rastgele olarak, Vaporeon, Jolteon ya da Flareon'a evrilir. Yakaladığınız Eevee'nin adını Rainer (Vaporeon), Sparky ( Jolteon ) ya da Pyro (Flareon) olarak değiştirseniz hangisine evrilebileceğini berlileyebilirsiniz.
  • Saldıracağınız Gym'e, saldırmadan önce karşı tarafın Gym içerisindeki Pokemon türlerini inceleyip stratejinizi ona göre belirlerseniz saldırınızın başarı ile sonuçlanmasını sağlayabilirsiniz.
  • Pokemon aradığınız bölgenin hava durumu ve o anki saat karşınıza çıkacak Pokemon türlerini değiştirebilir. Sabah ve akşam saatlerinde farklı Pokemonlar görülüyor.
  • Size ait olan Gym'lerden gelen ödülleri 21 saatte bir toplayabilirsiniz.
  • Pokestop'lar her 5 dakikada bir yenilenir. Çok fazla topa ihtiyacınız varsa, Pokestop'un yoğun olduğu bir yerde yarım saat geçirerek çok sayıda Poketopu toplayabilirsiniz.
  • Gittiğiniz her Pokestop size 50 XP kazandırır. Bu nedenle çok fazla Pokestop gezmeye çalışın.
  • Eğer bir Pokemon yakalamaya çalışırken oyun donarsa ve ya oyun sizi atarsa, oyuna tekrar girdiğinizde karakter bilgisi bölümünden Journal'e bakarak durumu kurtarabilirsiniz. Bu durum her zaman mümkün olmayabilir.
  • Pokemon yakalamak için yaptığınız Poketopu atışları, atış stilinize göre daha fazla XP kazandırır.


      a) Ash gibi çevirerek atarsınız +10 XP



      b) Nice Throw yaparsanız +10 XP



      c) Great Throw yaparsanız +50 XP

      d) Excellent Throw yaparsanız +100 XP


Pokemon Go'da her seviyede ulaşmamız gereken bir XP miktarı vardır. Oyunda çeşitli aktiviteler gerçekleştirerek bu XP yani deneyim puanlarına ulaşabiliriz. 

Peki nasıl XP kazanırız:

     a) Pokemon yakalayarak
     b) Pokemon Evolve ederek
     c) GYM'lere saldırıp ele geçirerek

Pokemon Go yürümeden oynanmaz. Bulunduğunuz bölgede yeterli sayıda PokeStop olmayabilir, toplu taşımaya atlayıp hem oyun oynayacak hem de sosyalleşebileceğiniz yerlere seyahat edin.

Her nerede karşınıza çıkarsa çıksın bütün pokemonları yakalamaya özen gösterin.

Adım attığınız her yerde Pidgey, Zubat ve Rattata pokemonlarına rastlayabilirsiniz.

Bir pokemon demek 100 XP demek, ayrıca Evolve için gerekli olan 3 candy demek, onu geçtim sizde olmayan bir pokemonsa en az 600 XP demek. 
O yüzden atlamıyoruz, önümüze çıkan her şeyi yakalıyoruz.

Rattata yakalamaktan bıkmamanız işte bu yüzden çok önemli. Elinizde yüzlerce Candy olması demek birden fazla Evolve yapabileceğiniz anlamına gelir. 
Daha önce evolve etmediğiniz bir pokemon varsa ve o pokemon sizde yoksa en az 1100 XP kazanacaksınız. Sizde varsa da her evolve'dan 500 XP alırsınız.  


Pokemon go yumurta kırmak.png-Pokemon GO Nedir, Nasil Oynanir, Nasil indirilir-cahitsoyman.blogspot.com


Pokestop ziyaret ederken ve pokemon yakalarken zaten yürümüş oluyoruz. Bu aşamada PokeStop'lardan bize gelen Egg'leri açmayı da unutmuyoruz. 2, 5 ve 10 km'lik yumurtaları kırdığınızda sizde olan veya olmayan pokemonlar elde edersiniz. PokeStop'ları ziyaret ederek üstelik çok iyi miktarda XP kazanırsınız.

Tek atışta Pokemon Nasıl Yakalanır? 


Pokemon yakalamanın kolay yollarıyla ilgili çeşitli teoriler var fakat en tutarlı yolu sanıyorum SinaThrow dedikleri yöntem. Bu yöntemle çok fazla poke topu harcamadan tek atışta pokemon yakalamanız genellikle mümkün oluyor. Alışmanız biraz zaman alacaktır ama SinaThrow yöntemiyle, pokemonu yakalayacağınız sırada parmağınızı sürekli yukarı doğru kaydırarak poke topunu atmanız gerekiyor. 


Pokemon GO’da Eevee Evrimi Nasıl Kontrol Edilir?


Yukarıda püf noktaları sizlerle paylaşırken Eevee isimli sevimli pokemonun evrim geçirirken rastgele bir forma dönüştüğünden bahsetmiştim. 

Oyunda istediğimiz pokemonun ismini değiştirmemiz mümkün. Bir Eevee'yi evolve etmeden önce  ismini değiştirirseniz yüksek oranda o isimde yer alan evrimi sağlayacaktır. 


Pokemon Go Rozet Sistemi:




pokemon go rozet.png-Pokemon GO Nedir, Nasil Oynanir, Nasil indirilir-cahitsoyman.blogspot.com



Kazanılan rozeetten bazıları aşağıya çıkarılmıştır.

Jogger: Yürüdüğünüz mesafeyi kilometre cinsinden gösterir.

Kanto: Pokedex'e kaç pokemon kaydettiğinizi gösterir.

Collector: Ele geçirilen pokemon sayısını gösterir.

Scientist: Kaç pokemon evolve ettiğinizi gösterir.

Breeder: Kaç yumurta kırdığınızı gösterir.

Backpacker: Kaç Pokestop ziyaret ettiğinizi gösterir.

Bird Keeper: Kaç adet uçan pokemon yakaladığınızı gösterir.

Punk Girl: Kaç adet zehir pokemonu yakaladığınızı gösterir.

Ruin Maniac: Kaç adet yer pokemonu yakaladığınızı gösterir.

Hiker: Kaç adet kaya pokemonu yakaladığınızı gösterir.

Fisherman: Magikarp yakalama sayınızı gösterir.

Battle Girl: Kaç Gym savaşı kazandığınızı gösterir.

Ace Trainer: Aldığınız Gym'lerde kaç kez trainer yaptığınızı gösterir.

Swimmer: Kaç adet su pokemonu yakaladığınızı gösterir.

Gardener: Kaç adet orman-çim pokemonu yakaladığınızı gösterir.

Schoolkid: Kaç adet normal pokemon yakaladığınızı gösterir.

Black Belt: Kaç adet dövüşen pokemon yakaladığınızı gösterir.

Bug Catcher: Kaç adet böcek pokemonu yakaladığınızı gösterir.

Rocker: Kaç adet elektrik pokemonu yakaladığınızı gösterir.

Phychic: Kaç adet sayko (Psyduck gibi) pokemon yakaladığınızı gösterir.

Fairy Tale Girl: Kaç adet Fairy pokemonu yakaladığınızı gösterir.

Youngster: Kaç adet Rattata yakaladığınızı gösterir.

Depot Agent: Kaç adet çelik pokemonu yakaladığınızı gösterir.

Kindler: Kaç adet ateş pokemonu yakaladığınızı gösterir.

Pokemon Go'da Ayarlar Nasıl Değiştirilir?

Uygulamaya girdikten sonra çıkan ekrandaki Poketopuna tıklayıp settings (ayarlar) kısmına girerek oyun ayarlarında değişiklik yapabilirsiniz (müziği kapama, ses efektlerini kapama, titreşim, pil tasarrufu vs.)

Oyun çok fazla şarj harcadığı için Battery Saver özelliğini kullanmanızı öneririz. Aynı zamanda vibration ve sesleri de kapatmanız şarjınızın daha uzun gitmesini sağlayacaktır. Buna ek olarak kamera özelliğini de kapatmanız yararlı olacaktır çünkü kamera ile Pokemon yakalamaya çalışmak, telefonun çok daha fazla enerji harcamasına neden olmakta.


Pokemon Go Uygulamalarından Bazıları:


1-PokeVision

Çevrenizdeki Pokemonları Görüntüleme Uygulaması

PokeVision.jpg-Pokemon GO Nedir, Nasil Oynanir, Nasil indirilir-cahitsoyman.blogspot.com


Bir harita üzerinden çalışan bu internet sitesi aracılığıyla telefonunuzu dahi açmadan, çevrenizdeki Pokemonları görebiliyorsunuz. Haritadan istediğiniz bölgeyi seçerek, o bölgelerdeki Pokemonları görebildiğiniz gibi yaşadığınız yerin çevresinde bulunan nadiren rastlanan Pokemonları da hemen görme şansı yakalayabiliyorsunuz.

Pokemon GO, temelde oyuncuları yürütmek isteyen ve bunu yaparken gerçekten uzun mesafeler katetmelerini bekleyen bir oyun. 

PokeVision ise oturduğunuz yerden ve oyunu hiç açmadan çevrenizde hangi Pokemonların olduğunu sizlere gösteren bir uygulama.

PokeVision boşuna yürümenizi de engelliyor. İnternet sitesine girdiğinizde sağ üst taraftan, taramak istediğiniz yeri belirliyorsunuz. 

Örneğin; arama kısmına Beşiktaş yazdığınızda harita oraya gidiyor ve Beşiktaş'ta belirlediğiniz bir noktada, o anda hangi Pokemonlar var onu görüntüleyebiliyorsunuz. 

Gerçek zamanlı çalışan bu uygulama, verilerini Pokemon GO'dan alıyor ve oraya gittiğinizde gerçekten o Pokemonları görebiliyorsunuz.



2-Pokemon GO Sunucu Durumu


Pokemon GO oyuncularının en çok sıkıntı çektikleri konulardan bir tanesi de sunucular. Henüz tam randımanlı çalışmamaktadır.

Bu internet sitesine girdiğinizde, halihazırda oyunun sunucularının ne durumda olduğunu görebilir, Pokemon Trainer Club'a dair bilgi alabilirsiniz.

Hizmet sayesinde Pokemon GO oynamak için dışarı çıkmadan önce sunucuların durumunu kontrol edebilir ve böylece küçük gezintinizi en sorunsuz şekilde yapabilirsiniz. 

Eğer Lure Module açacak ya da Lucky Egg kullanacaksanız, sunuculara dair bilgi edinmek sizin için en iyi olacaktır. 

En yararlı hizmetlerin başında ise Pokemon'a dair sunucu bilgilerini veren bu internet sitesi geliyor. 

Böylesine birçok farklı internet sitesi olmasına rağmen en iyi sonuçları Jooas üzerinden alıyorsunuz ve oyuna girmeden önce sunuculara dair kesin bilgileri alıyorsunuz. 

Böylece Lure Module ve Lucky Egg açma gibi önemli kararlarınızı önceden kararlaştırabiliyorsunuz ve bunları boşa harcamamış oluyorsunuz.

Telefon ya da tabletinizi alıp, küçük bir gezinti yapmadan önce de sunucuları kontrol edebilir ve birkaç dakikalık yürüyüşünüzü boşuna yapmamış oluyorsunuz. 



3-Messenger for Pokemon GO


Pokemon GO oynarken iletişim ihtiyacınızı Facebook Messenger üzerinden karşılayabildiğiniz gibi WhatsApp'ın yeni getirdiği kolay mesaj gönderme seçeneğini de kullanabilirsiniz.

Uygulama Facebook Messenger tarzı, küçük bir baloncuk ile mesajlarınızı kontrol etmenize yardımcı oluyor. Eğer çevrenizde aynı uygulamayı kullanan başka Pokemon oyuncuları varsa bu uygulama üzerinden onları görebiliyor ve iletişme geçebiliyorsunuz. Ayrıca takımınız için bir grup konuşması kurarak, yaşadığınız bölgeyi ele geçirmek için ilk adımı da atabiliyorsunuz. 



4- Battery GO


Pokemon GO oynarken daha az enerji tüketmenizi ve bataryanızla daha uzun ömürlü oyunlar çıkarmanıza yarıyor. Uygulama sayesinde ekranınız kapalı olsa bile oyundan bildirimler almaya devam edebiliyorsunuz ve oyun içindeki faaliyetlerinizi sürdürebiliyorsunuz. 

En basitinden uygulamayı açıp, telefonunuza cebinize koyabiliyor ve böylece yumurtalarınızı çatlatmak için kolay bir yol elde etmiş oluyorsunuz. Bunun sadece Android üzerinde çalışan bu uygulama olduğunu söyleyelim.