siteniz icin eniyifontu test ederk bulunuz
Web siteniz için en uygun font seçimini dikkatle ve iyi düşünerek yapmalısınız. Okunaklı bir font seçimi, uzun metinler kullanıyorsanız çok büyük önem arz eder. Sunumlar da, blog yazılarınızda metinlerin kolayca ve hızla okunması gerekir.

Bu yüzden font seçimi web ve grafik tasarımında hayati önem taşımaktadır. Eğer sitemize uygun fontu seçmez isek, sitenizi ziyaret eden okuyucuların içeriğinizi takip etmelerini zorlaştırırız ve istenilen mesajı veremeyiz. 
   
Bazılarımız sitemizde gözleri yormayan, görünüş itibariyle gözümüze hoş gelen fontları tercih ederiz. Bazılarımız ise, alışılagelmiş, web sitelerinde devamlı kullanılan ve her tarayıcı tarafından desteklenen klasik fontları tercih ederiz. 

Genelde tarayıcıların desteklemediği fontları baz alırsak ziyaretçilerin üzerinde bırakacağımız etkileri engelleriz. Mesela, Tahoma fontu 10px den küçük yazılarda Firefox tarafından düzgün olarak render edilmezken İnternet Explorer yazdığınız yazıları net bir şekilde göstermektedir.  

Aşağıda tanıtacağım bir web sitesi sayesinde fontları kullanmadan sitenizde test ederek, siteniz için en uygun fontu bulacaksınız.

Türkçe ve İngilizce dil desteği olan sitemizin adı: http://typewonder.com  dur.
Web sitesine girdikten sonra Web Adresini Yaz kutusuna adresini yazıp Başla butonuna tıkladığınızda sitenize uygun fontları yıldız vererek sıralıyor. 

İsterseniz fontlar arasından isteğini seçip sitende nasıl göründüğünü test edip beğendikten sonra  ve sitenizdeki görüntüsünü görüp beğendikten sonra Kullan butonuna tıklıyorsunuz. 

Böylece seçtiğiniz fontun sitenizde ugulanmış görüntüsünü görüp beğendikten sonra Kod Al butonu ile ücretsiz olarak gerekli kodları alıyor ve sitemize uyguluyoruz.