huawei ascend mate 7.jpg
Bugün size güçlü donanımı, metal kasası, uzun pil ömrü, parmak izi sensörlü, geniş ekran ve yüksek performansı ile dikkatleri üzerine çeken Android bir telefonu tanıtmak istiyorum. 

Huawei Ascend Mate 7

Huawei Ascend Mate 7  telefonu 6 inçlik bir ekrana sahip, hafif ve çok ince, şık, oldukça sağlam ve çizilmeye karşı korumalı bir ekrana sahip akıllı bir telefon. 7.9 mm kalınlığında ve 185 gr ağırlığında, ince çerçeveli ve geniş bir ekrana sahip. Bu yüzden tek elle yönetilmesi biraz zor. Rahat kullanım için çift elin kullanılması şart. 
  
Ekranı Corning Gorilla Glas 3 cam ile korunuyor. Huawei Ascend Mate 7 nin ön yüzünde ve alt kısmında Huaweai logosu bulunmakta, alt kenarında micro USB şarj girişi ve mikrofon deliğini görmekteyiz. Üst kenarda ise, 3.5 mm lik kulaklık çıkışı ve yanında ikinci mikrofon deliğini görmekteyiz.  
Sol kenarında micro sim ve micro sd kart yuvaları bulunuyor. Dilerseniz micro SD yuvasına ikinci bir SIM kart daha takarak ikinci hattınızı kullanabiliyorsunuz. 
huawei ascend mate 7.jpg
Sağ yanında açma kapama ve ses tuşları yer almakta, ekranın üst kısmında ortam ışığı, hoparlorü ve yakınlık sensörü ile led ışığı ve  önde 720p çözünürlükte 5MP‘lik görüntülü görüşme (selfie) kamerası bulunuyor. Aynı zamanda HDR çekimde yapabiliyorsunuz. Led ışıkları sayesinde gelen mesaj ve cevapsız bildirimlerini farklı led ışıklarına göre ayarlayarak bildirimleri ışık renginden anlayabiliyorsunuz. 
huawei ascend mate 7.jpg
Huawei Ascend Mate 7, 1920x1080 pixel (Full HD) çözünürlükte, IPS LCD ekrana sahip, renk yoğunluğunu artırıp azaltma sensörleriyle gözleri yormayan, yandan  bakınca herhangi bir bozuk görüntü vermemesi ile  emsallaerine göre büyük avantajları da beraberinde getiriyor.
Telefonun arka yüzünde, kamera sensörü, dış ses hoperlörü ve led flaşı yerleştirilmiş. Arka kamera, 13 MP lik 1080p çözünürlükle 30 FPS video kaydı yapabiliyor. Arka kamerada yüz tanıma sistemi bulunmaktadır. Kameranın tam altında kenarları yuvarlatılmış kare biçiminde parmak izi sensörü yer alıyor.  Bir parmağınız ile kendi kullanımızı diğer parmağınızı ise misafir kullanımına ayırabiliyorsunuz. Bu sayede telefonunuzu isteyen kişilere farklı parmağınızı okutarak vermek mümkün olamaktadır. Misafir kullanımda istediğiniz uygulamayı gizleyebiliyorsunuz. Misafir olarak cihaz açıldığı zaman gizlediğiniz hiçbir uygulamayı göremiyorlar.
huawei ascend mate 7.jpg

Ürünün en büyük özelliği 8 çekirdekli bir işemciye sahip olması. Huawei'nin kendi ürettiği HiSilicon Krin 925 işlemcisini kullanan Huawei, 1.8 ve 1.3 GHz sistem frekansı ile 4 adet Cortex A15 ve 4 adet Cortex A7 olamak üzere toplam 8 çekirdekle çalışıyor. 

Huawei Ascend Mate 7, tüm bunlara ek olarak i3 adlı yardımcı bir işlemci barındırıyor. Apple ürünlerinden bildiğimiz ve M7 yongasına benzeyen bu yardımcı işlemci sayesinde, Ascend Mate 7’de bulunan çeşitli sensorlar kontrol ediliyor.
huawei ascend mate 7.jpg


Bu özellik esasında çok büyük bir avantajı beraberinde getiriyor. Sensor kullanımında sekiz çekirdekli (4+4) işlemciye yüklenilmiyor ve bu sayede de ciddi bir enerji tasarrufu sağlanıyor.

Mate 7’nin hafızası 16GB ve Ram’i 2GB olarak üretilen, birde 32GB hafıza ve 3GB Ram desteği ile üretilmiş iki modeli bulunmaktadır. Aynı zamanda çift sim kart desteği bulunmaktadır. Dilerseniz hafızayı 32 GB micro SD kart ile artırabiliyorsunuz. 
huawei ascend mate 7.jpg


Android uygulamalarını en yüksek performansla çalıştırıyor. Arayüz basitleştirilmiş ve kullanım deneyimi olarak başarılı bir hale getirilmiş. Uygulamalar anında açılıyor, sayfalar arası geçişlerde günümüz telefonları gibi arayüzde takılmalar rehbere girişlerde kasmalar olmuyor.

Ekran kilidi de aynı parmak izinde olduğu gibi bir şifre ile kendi kullanımıza, diğer şifre ile misafir kullanımına ayarlayabiliyorsunuz. 

Ascend Mate 7 nin Telefon Yöneticisi uygulaması sayasinde  pili çok tüketen ve arka planda çalışan uygulamaları size bildirerek bu uygulamaları kapatabiliyor, telefonda yer kaplayan gereksiz dosyaları temizleyebiliyor. 

huawei ascend mate 7.jpg

Arkada yekpare kapak ve çıkarılamayan 4100 mAh pil bulunuyor. Standart bir kullanıcı bu pille 1.5-2 gün şarj etmeden kullanabilir.