Project Vault Nedir
Google I/O 2015 Geliştirici Etkinliğinde Android M'yi tanıtırken micro SD karta benzeyen küçük bir cihazı da tanıttı. 

Project Vault olarak adlandırılan bu cihaz ek depolama alanı sağlamakla birlikte telefonunuza, tabletinize ve bilgisayarınıza  ek olarak güvenlik katmanı ekliyor. Yani, akıllı telefonunuzu, tabletinizi ve bilgisayarınızı veya  hangi cihaza takıyorsanız onu güvenli hale getiriyor.  

Google'nin gösterdiği Project Vault prototipinde düşük güçlü ARM işlemci, NFC yonga, 4 GB dahili hafıza ve gerçek zamanlı işletim sistemi bulunuyor. 


Google'nin hedefi ürünü en kısa zamanda kurumsal olarak piyasaya sürmek, daha sonra bireysel tüketicilere ulaştırmak. 

Project Vault'u bir microSD kart yuvası barındıran herhangi bir cihaza takabilirsiniz. Cihaz bunu tanıyacak ve çıkarılabilir bir sürücü olarak gösterecektir. Ancak, Project Vault telefonunuza bağlandığında verileri şifreleme imkanına kavuşuyorsunuz.  

Google I/O 2015 Etkinliğinde Project Vault barındıran iki cihaz gösterdi ve bunların uzak sunucu üzerinden birbirleriyle iletişim kurmasını, mesaj göndermesini sergiledi. Her iki ucta ki cihaz da mesajları, araya girme problemi olmadan görüntüleyebiliyor, sohbet sunucusunun alması gereken tek şey ise şifrelenmiş metin oluyor. 

Project Vault, bozma, imzalama ve bunun gibi diğer şifreleme işlemlerini yerine getiriyor. Bu ek olarak, telefonun işletim sistemine bile doğrudan verilerinize erişim izni verilmiyor. Aslına bakarsanız telefon veya bilgisayarınız Project Vaultun orada olduğunu bilmiyor. 

Project Vault, başta Android, Windows ve Lunix olmak üzere çeşitli işletim sistemleriyle uyumlu bir şekilde çalışıyor.   
Google Project Vault ile ilgili yazılım ve donanım araçlarına erişim için gerekli kaynağı yayınladı.