e-mail.jpg
Bir internet sitesine e-posta adresimizi verdiğimizde daha sonra bize spam türünde istenmeyen e-postalar ve reklam amaçlı e-postalar gönderilebiliyor. 

Bu türden e-postalar zamanla birikerek e-posta kutumuzu bir çöplük haline dönüştürebilmektedir. Günümüzde internet kullanıcılarının en çok karşılaştığı internet hizmetleri bir hesap oluşturulmasını ve kayıt olunmasını gerektiren servislerdir. Bu servislere üye olabilmek için ise kullanıcılardan geçerli bir e-posta adresi paylaşılması talep edilmektedir. Fakat bu durum beraberinde birçok güvenlik açığını getirebiliyor. Bunun yanında kişisel e-posta hesabınız spam ve reklam amaçlı
e-postaların hedefi olabiliyor. Ayrıca, bu siteler e-posta adreslerinizi bilginiz haricinde farklı reklam kaynaklarıyla paylaşılabiliyor ve bu da yine size reklam e-postaları olarak geri dönebiliyor. 


İnternet üzerinde gezinirken kişisel bilgi güvenliğinizi sağlamanıza ve anonim olarak gezinti yapmanıza olanak sağlayan geçici e-posta servislerini kullanarak bu durumun önüne geçebiliriz. 

Spam ve istenmeyen e-postaların önüne geçmek ve aynı zamanda kendi mail adresinizi bir çok spamcı kişi ve kuruluşlardan korumak istiyorsanız aşağıda açıklanan Geçici E-Posta Adreslerine bir göz atmanızı tavsiye ederim. 



İnternette dijital kimliğinizi koruma altına alarak gezmek isterseniz Hide My Ass tam size göre. Hem kişisel bilgilerinizi korumak hem de erişimi engellenmiş sitelere girmek için kullanabileceğiniz servisle yasaklar ortadan kalkıyor. 

Hide My Ass servisinden üye olmadan yararlanabiliyorsunuz. Böylece IP adresiniz ve ülke bilgileriniz saklanarak internette gezme imkanınız oluyor. Ziyaret ettiğiniz sitelerin pek çoğunun kişisel bilgilerinizi kayıt altına aldığını düşünürsek proxy kullanımı internet güvenliğini artırmak için yararlanabileceğiniz bir seçenek. Yasaksız ve güvenli bir internet deneyimi için tek yapmanız gereken Uygulamaya Git butonuna tıklamak.

Sayfanın sağ üs köşedeki kırmızı çerçeve içine alınan Araçlar&İletişim sekmesine tıklayınız.


HideMyAss gecici e-posta servisi

Açılan menü üzerinden kırmızı çerçeveli Anonim E-Posta seçeneğini seçiniz.  

HideMyAss.jpg

Hide My Ass geçici e-posta adresinin ne kadar süreyle aktif olacağını bir sonraki pencerede Expires menüsü içerisinden belirleyebilirsiniz. Hide My Ass size 24 Saat, 1 hafta, 1 ay, 6 ay ya da 12 ay geçerli olacak e-posta adresleri oluşturma imkanı veriyor:


Mailinator, internet ortamında herhangi bir servise, oyuna, siteye vb. abonelik, kayıt yada üye olma işlemlerinde sizden istenen e-posta adresi kısmına geçici süreli oluşturacağınız e-posta adresleri oluşturan ücretsiz ve yararlı bir servis.
internet üzerinde herhangi bir üyelik yada kayıt işleminde kullanabileceğiniz mail adresileri üreten Mailinator oldukça başarılı bir servis diyebilirim.
Mailintur.jpg

Servis üzerinden kullanacağınız e-posta adresini oluşturmanıza, kayıt olmanıza yada başka herhangi bir işleme gerek yok. İstediğiniz bir e-posta ismi belirleyerek kırmızı çerçeve içindeki yere sonuna @mailinator gelecek şekilde e-posta adınızı eklemeniz yeterli. Örneğin kayıt olurken ahmet@mailinator.com gibi bir adres vererek, onay ve kod maillerinin bu adrese gelmesini sağlayabiliyorsunuz. Daha sonra hemen yanında ki yine kırmızı çerçeve içinde ki,  Check It tuşuna tıkladığınızda geçici e-posta adresinizin gelen kutusunu kontrol edebiliyor ve kimseye gerçek e-posta adresinizi vermeden işlem yapmış oluyorsunuz.

Guerillamail kullanımı oldukça basit bir servis. Bu servisten yararlanmak için herhangi bir kayıt işlemi de gerekmiyor. Tek yapmanız gereken siteyi ziyaret etmek, aşağıdaki resimde mavi çerçeve içine e-posta adresinizin adını, yeşil çerçeveli açılır menüden bir alan adını belirlemek. Kırmızı ile işaretli alan içerisindeki Compose tuşuna tıklayarak gizli bir e-posta yazarak gönderebilirsiniz. Guerillamail üzerinden bir e-posta hesabı oluşturduktan sonra bu e-posta hesabını sizden e-posta yoluyla üye olmanızı isteyen servislerle paylaşabiliyorsunuz. 

Guerillamail.jpg


Guerillamail tarafından oluşturulan e-posta hesapları oluşturulduktan 60 dakika sonra kaybolmaktadır. Bu süre içerisinde servis üzerinden hesabınıza gönderilen e-postaları da kontrol edip okuyabiliyorsunuz.