scm-music-player.png
Blogunuza sağlıklı çalışan bir müzik çalar eklemek istiyorsanız  SCM Music Player tam size göre. Bunun için şu adımları takip ediyoruz.
1- Öncelikle SCM Music Player'in web sitesine giriyoruz.
2- Karşımıza gelen Kurulum Sihirbazı (Setup Wizard) başlığı altında ki sayfada Choose Skin sekmesinde beğendiğimiz müzik çalar stilini seçimek için sağ kısımda yer alan yuvarlak butona tıklıyoruz. 
3- Sağ alt köşede yer alan Next butonuna tıklıyoruz. Karşımıza Edit Playlist adında bir sekme ve birçok kutu gelecektir. Song Title yazan kutuya  şarkı adını veya şarkıcı adı ile birlikte şarkı adını yazınız. 

4-Song URL kutucuğuna ise ilgili müziğin linkini yapıştırıyoruz. Müziğin direkt olarak YouTube linkini de ekleyebilirsiniz. Daha sonra Next butonuna basarak, Configure Setting sekmesine geçiyoruz.
5- Configure Setting sekmesinde  kişi  tercihine kalmış özellikler söz konusu. İsterseniz burayı olduğu gibi bırakır, isterseniz kendinize göre bir takım tercihler yapabilirsiniz. 
Tercihlerinize aşağıda açıklamalar kolaylık sağlayacaktır.
Auto Play: Bu seçeneği işaretlerseniz  siteye girildiğinde müzik otomatik olarak çalmaya başlayacaktır. Ancak müziğin çalması, ziyaretçilerin isteğine kalsın diyorsanız bu seçeneği es geçiniz.
Shuffle Playback: Bu seçeneği işaretlerseniz tüm müzikler karışık olarak çalacaktır. Ancak müziklerin, sizin belirlediğiniz çerçevede çalmasını istiyorsanız bu kısmı da işaretlemeyiniz.
Default Volume: Bu seçenek müzik çaların varsayılan olarak belirlenmiş olan ses düzeyinin standart olarak %50 değerindedir. Ekseri, bu değer ortalama bir değer olduğu için değiştirilmemektedir.
Repeat Mode: Bu seçenek müzüğin tekrar çalma modudur. Bu şekilde kalıp kalmaması tercihinize kalmıştır.
Placement of Player Bar: Bu seçenek vasıtası ile müzik çalarınızı konumlandırabilmektesiniz. Yani müzik çalarınız, sitenizin en üstünde yer alsın istiyor iseniz Top olarak işaretleme yapabilirsiniz. Altta çıkmasını istiyorsanız, Bottom seçeneğini seçmeniz yeterli olacaktır.
Show Playlist by Default: Bu seçeneği seçerseniz; şarkı listesi otomatik olarak sağ tarafta açılacaktır. Ancak şarkı listesinin açılmasını ziyaretçilerin isteğine bırakmak istiyorsanız böyle bırakınız.
6-Bütün ayarlamalar bittiği için sağ alt köşedeki Done butonuna basarak karşınıza çıkan ilgili kodu; Blogger’da Yerleşim > Gadget Ekle > HTML/JavaScript kısmına yapıştırıyor ve kaydediyoruz.
Hepsi bu kadar.