Amazon PrimeAir.jpg
ABD nin en büyük alışveriş şirketlerinden Amozon, internet üzerinden aldığı siparişleri müşterilerine teslim yönteminde değişikliğe hazırlanıyor. Alışveriş devinden yapılan açıklamaya göre bir süre önce başlattığı Prime Air programı sayesinde müşteri siparişlerini İHA (insansız hava araçları) vasıtasıyla teslim etmek için ABD Fedaral Havacılık Kurumu’ndan gerekli izinleri almak için başvuruda bulunmaya hazırlandığını açıkladı.

ABD Fedaral Havacılık Kurumu’nun ise, İHA ların kullanımını kurallara bağlayarak İHA ları sadece pilot sertifikasına sahip kişilerin uçurabileceği, İHA ların 150 metrenin altında uçamıyacağı ve 160 Km hızın üzerinde kullanılamıyacağı gibi katı kuralları bulunmaktadır.




Çin’nin alışveriş devi Alibaba’nın da siparişleri müşterilerine İHA larla ulaştırmak üzere çalışmalar yaptığı, keza birçok ilke imza atan Google’ninde buna benzer uygulamalar üzerinde çalıştığı söylenmektedir.

Çok yakında gökyüzünde insansız hava araçlarıyla yapılan nakliye trafiğinin karayolu trafiğini geçeceğini söylemek falcılık olmayacaktır.