Okuyucular bazen blog yazılarınızdan birine tıkladığında, link hatasından dolayı 404 sayfa bulunamadı hatası alarak, blogunuzdan çıkmak istebilirler. Böyle bir durumda okuyucu kaybına uğradığınız gibi, arama sonuçlarında da SEO hatalı site listesine de girebilirsiniz.
Blog yazı içerikleriniz için 404 URL hatası veren linklerin birçok nedenleri vardır. Bunları çözmek, hatalı link listesine girmemek için Web Yönetici Araçlarını devamlı kontrol ederek bu hataları düzeltmemiz gerekmektedir.
404 hata sayfası; daha önceden blogunuzda yayınlanmış olup, daha sonra sildiğiniz konulardan yada, sayfanızı ziyaret eden okuyucuların yanlış adres araması sonucu karşılarına çıkmasını istediğimiz sayfalardır.
Burada hata mesajımızı metin olarak, html formatında renkli hata sayfası olarak veya flash gibi görsel eklemeler şeklinde de gösterebiliriz.
404 hata sayfasında sadece yazı görünmesini istiyorsanız aşağıdaki şekilde bir metin yazabilirsiniz.
Blogunuza ekleyeceğiniz kod örneği:
<style type="text/css">.status-msg-border {border:0;}.status-msg-bg
{background-color:#fff;}</style>
<h3>Sayfa Bulunamadı !</h3>
<br >Üzgünüz...! Aradığınız Sayfa Bu Blogda Yok.</br>
<br>Şunları Deneyebilirsiniz:</br >
<ul>
<li><br>Adres Çubuğundaki Adresi Doğru Yazdığınızdan Emin Olunuz.</br></li>
</ul>
<ul>
<li><a href="http://cahitsoyman.blogspot.com/"><br>Anasayfa</a>'ya Giderek Diğer Yazılarımı Okuyabilirsiniz.</br></li>
</ul>
Kırmızı ile belirttiğim yere kendi sitenizin linkini gireceksiniz.Yukarıdaki kodları kopyalayıp aşağıdaki resimde görüldüğü üzere:
Blog Kontrol Paneli'nize giriş yapınız. Ayarlar + Arama Tercihleri + Hatalar ve Yönlendirmeler başlığı altındaki "Sayfa Bulunamadı Sayfası için Özel İçerik" sekmesinde ki Düzenle'ye tıklayınız ve kopyaladığınız kodu çerçeve içine kodu yapıştırıp kaydederek çıkınız.
Site adresinizin sonuna /404 rakamını ekleyerek Hata Sayfanıza bakabilirsiniz.
Benim sitemin hata sayfa adresi: cahitsoyman.blogspot.com/404 şeklindedir.
Bu konu hakkında daha ayrıntılı bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz.
Site adresinizin sonuna /404 rakamını ekleyerek Hata Sayfanıza bakabilirsiniz.
Benim sitemin hata sayfa adresi: cahitsoyman.blogspot.com/404 şeklindedir.
Bu konu hakkında daha ayrıntılı bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz.
2 Comments
Öncelikle Emeğinize Yüreğinize Sağlık
YanıtlaSilUzun zamandır böyle açıklayıcı bir yazı ararken bir anda yazınız karşıma çıktı.Faydalı bir paylaşım olmuş. Bir sorum olacak Blogger alt yapısını kullanmaktayım. Blog sayfamda kullandığım birçok resimde alt yazı etiketi kullanmaktayım. Lakin seo analizi yaptığım birçok sayfada resimlerimde alt yazı etiketi olmadığına dair uyarı almaktayım. Bu konuda ne yapmalıyım bilgi verirseniz sevinirim.
Saygılarımla
Sayın Doktor Hayat;
SilÖncelikle elimde olmayan nedenlerle sorunuza hemen cevap veremediğim için bağışlamanızı diliyorum ve Bloggerde Resimlere Alt Yazı Etiketi Ekleme sorunuza geçiyorum.
Blogger yazı editöründe iken makalemize resim yüklediğimizde resmimizin ölçülerini ayarladığımız bir menü gelmekte. bu menüde özelliklere tıkladığımızda karşımıza yeni bir pencere çıkıyor.
Bu pencerede başlık metni kısmına:resmin başlığını yazdıktan sonra web adresimizi yazmalıyız. Örneğin; Resimlere alt etiketi Verme-cahitsoyman.blogspot.com gibi.
Alternatifmmetin kısmına da resmin adı yazılır. Örneğin;Resimlere alt etiketi verme.jpeg gibi.
Daha sonra HTML kısmıa gelip resmimiizn height veya width ölçülerinden sonra alt=" Burada resmimizle ilgili açıklamayı yazıyoruz"
Burada dikkat edilmesi gereken husus şudur;
Resim açıklamamızı uzun tutmadan ve türkçe kelime ve özel karekterler kullanmadan yazmaya özen göstererek girmemiz gerekiyor.
Acizane tavsiyem budur.
Yorum Gönder