wordpres.jpg- WordPress de Yatay Mega Menü Yapma-cahitsoyman.blogspot.com

Menüler, bir kullanıcının web sitenizi keşfederken aradığı ilk şey olduğu için kullanıcı deneyiminde önemli bir rol oynar. 

İyi tasarlanmış ve basitleştirilmiş menüler, gezinmeyi kolay ve eğlenceli hale getirir.

Elementor ile tasarlanan güzel bölümler artık işlevsel olarak menünüze kolayca eklenebilir. Böylece; web sitenizin görünümüne uyan sonsuz sayıda mükemmel menü tasarımı oluşturabiliriz. Farklı içerik türleri ekleyebileceğiniz, onları güzelce şekillendirebileceğiniz ve harika görsel efektlerle geliştirebileceğiniz mega menüler oluşturabiliriz.

Basitçe ifade etmek gerekirse; mega menü, bir web sitesinin bütün linklerini tek bir menüye sığdırmaya imkân tanıyan bir açılır menüdür. İyi bir mega menü, ziyaretçilerini bir ana menü yardımıyla bir web sitesinin en uzak bölümlerine bile ulaşmasını sağlar.



Çeşitli genişlik seçenekleri her mega menü için ayrı ayrı kapsayıcı, tam genişlik seçebilir veya piksel olarak mega menü genişliğini girebilirsiniz.

Mega menüler; e-ticaret mağazaları, haber web siteleri, dergiler, içerik yayıncıları, işletmeler vb. için harika bir seçenektir.

Bir moda ve giyim mağazasında ki her bir öğenin genellikle farklı cinsiyetler ve yaşlara göre bir çok farklı boyut ve seçeneklere sahip olması nedeniyle bir mega menü kullanılmalıdır.

Böylece; kullanıcıların farklı tip, marka ve boyutlarda ki ürünlere bakmaları daha da kolaylaşacaktır.

Böylece; kod kullanmaya veya yeni bir  arayüz öğrenmeye gerek kalmadan mega menümüzü oluşturabiliriz.

Bu makalemiz de wordpress de yatay bir mega menünün nasıl yapılacağını ele alamaya çalışacağız.

Bunun için aşağıda ki eklentilerin kurulu olması gerekmektedir: 

İlk yapacağımız şey; Ultimate Addons For Elementor eklentisini sayfamıza ekledikten sonra aktifleştirmek olmalıdır. Böylece; sol tarafta ki panelimiz de The Plus Setting sekmesini görürüz.

Öncelikle bir başlık oluşturmamız gerekiyor.

WordPress kontrol panelinde Elementor sekmesinde Temalar bölümüne gelip Tema Oluşturucu - Thema Builder  e gidiyoruz.

Yeni bir başlık oluşturmak için Header sekmesine tıklayarak yeni bir başlık şablonu ekliyoruz.
Açılan sayfada başlık adını Default Header şeklinde adlandırıyorum, altında ki Create Template butonuna tıklayarak Library  ye bağlanıyorum. Burada önceden tanımlanmış şablonlardan birini seçerek onu, oluşturacağımız şeyin temeli olarak kullanabileceğimiz gibi, elementor sayfasında tamamen kendimize ait yeni bir başlık oluşturabiliriz.

Makalenin bundan sonra ki bölümünü görsel olarak aşağıda ki videodan veya youtube kanalımdan takip edebilirsiniz.