Wordpress'te Anasayfaya Slider Ekleme-cahitsoyman.blogspot.comWordPress Web Sitenize slider eklemek için kullanması çok kolay olan Smart Slider 3 adında ücretsiz bir eklenti kullanacağız. 

Önce Wordpress Kontrol Panomuza giderek sol tarafta ki menüden "Eklentiler" sekmesinden Yeni Ekle seçeneğine tıklayalım. Ardından arama çubuğuna Smart slider 3 yazarak aratıyoruz. 

Gelen sayfada Smart Slider 3 kısmında Şimdi Kur butonunu ve ardından Etkinleştir  butonu ile aktifleştirerek  sayfamızı yenilediğimizde Kontrol Panelimizde Smart Slider 3 menüsünü görüyoruz.

Üzerine tıkladığımızda gelen sayfada bize iki seçenek sunulmaktadır:

1- Sıfırdan yeni bir slider oluşturun,
2- Bir şablon kullanın. 




Biz ikinci seçenek ile şablon kütüphanesini kullanacağız. 

Şablon kütüphanesine tıkladığımızda gelen sayfada seçmek için 180 ni aşkın sayfa şablonundan oluşan kütüphane görüntülenecektir. 

Burada ücretsiz bir şablon seçerek, faremizi şablonun üzerine getirerek İçeri Aktar (import) butonuna tıklayalım.

İçeri aktardıktan sonra gösterge tablomuzda 3 adet slaydın yerleştiğini görüyoruz. Hepsi tek bir slideri oluşturmaktadır.

Artık metin, resim ve video eklemek için bunlardan herhangi birini düzenleyebiliriz. Düzenlemek için slaydın birinin üzerine gelip Düzenle butonuna tıkladığımızda görsel editör sayfasına yönlendirildiğimizi görüyoruz.

Bundan sonra ki anlatımı aşağıda ki videodan veya youtube kanalımdan takip edebilirsiniz.