wordpress.jpg-cahitsoyman.blogspot.com-wordpress nedir ve nasıl kurulur.Bu makalede, içerik yönetim sistemlerinden kısaca CMS olarak da adlandırılan  wordpress nedirnasıl kurulur, kendi web sitemizi oluşturmak için wordpressi nasıl kullanırız ve wordpress temel bilgileri hakkında bilmeniz gereken konular hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

Wordpress PHP dili üzerine kuruludur. Weritabanı bağlantılı sunucuda çalışır.

Wordpress, dinamik web siteleri ve bloglar oluşturmak için ihtiyacınız olan tüm araçları taşır.

Wordpress in en önemli avanjalarından biri şüphesiz bünyesinde barındırdığı sayısız eklentilerdir. Eklentiler, sitenize ekstra işlevselik kazandıran, sitenizi geliştirmek için tasarıma eklenen küçük dosyalar ve yardımcı uygulamalardır.

Wordpressin kullanılalabilir eklentileri hakkında bilgi edinmek için buraya gözatabilirsiniz.

Diğer bir önemli avantajı da, wordpress blogunuzu tipik bir blog şeklinde kullanmanın yanı sıra CMS olarak yani; içerik yönetim sistemi olarak da kullanabilirsiniz.
WP, kaliteli ve ücretsiz uygulamalar oluşturmaktan zevk alan bir topluluk tarafından geliştirilen bir açık kaynak uygulamasıdır. Yani wordpressi indirebilir, kullanabilir ve istediğiniz kadar ücretsiz web sitesi oluşturabilirsiniz.



WP yönetim paneline sitenizin url sinin sonuna /wp-admin ekleyerek ulaşabilirsiniz.
Yönetim paneli; blogunuzda nelerin olup bitiğini görebileceğiniz bir yerdir. Burada taslak yayınlarınızı görebilir, hızlı bir şekilde yazı yayınlayabilir, sayfalar oluşturabilir, en son yorumlarınızı kontrol edebilir ve denetleyebilirsiniz.

Wordpress web sitenizi, hızlı bir şekilde nasıl oluşturacağınızı bu yazıyı okuyarak öğrenebilirsiniz.

Anlatımın bundan sonraki bölümünü aşağıda ki videodan veya youtube kanalımdan takip edebilirsiniz.