Ucretsiz Site Analiz Aracları

Web sitesi analiz araçları, web sitenize giren kullanıcıların, davranışlarından arama motoru trafiğine, gerçek zamanlı ziyaretçi izlemeye ve daha fazlasını ölçme, takip ve analiz etmenize imkan sağlayan web araçlarıdır. 

Bu araçlar sayesinde web sitenizi daha iyi anlayıp yapacağınız düzenleme ve dikkat edeceğiniz kriterleri belirleme ile çok daha başarılı bir site ortaya koyabilirsiniz. Bu araçları kullanarak web deneyiminizi de büyük ölçüde artırabilirsiniz. 

Site analiz araçları ile ister kendi siteniz için, isterse reklam, link ve tanıtım yazısı satın almak istediğiniz siteler hakkında bilgiler elde edebilirsiniz. Ayrıca, aralarından bazılarını kullanarak rakiplerin backlinklerini analiz edebilir, reklam vermek için siteler araştırabilirsiniz.



Bu araçlar sayesinde SEO analizini hızlı ve kolay bir biçimde yapabilir, sitenizin arama motorlarındaki durumunu iyileştirebilirsiniz. Site istatistiklerini ve kullanıcı aktivitelerini görüntüleyebilirsiniz.

Site analiz araçları sadece size analiz yapmakla kalmıyor, beraberinde kullanıcılarına sitelerini en üst seviyeye çıkarabilecekleri geliştirme ve pazarlama stratejisi sunuyor. Böylece analiz araçları ile sitenizin hatalarını 
görrek, düzeltiyor ve kalitenizi arttırıyorsunuz.

Bir kere hakkını vermek gerekir ki  en iyi ve kaliteli site analiz araçları Google Servislerince verilmektedir.

Ücretsiz Site Analiz Araçlarını şöyle sıralamak mümkündür:



Ucretsiz Site Analiz Araclari



Google Web Yöneticisi: Web sitenizi Google’da tanıtmak, Site haritası oluşturmak, Backlink analizi yapmak, RSS kayıtları yapmak ve daha birçok aracı bünyesinde bulunduran mutlaka kullanılması gereken bir servistir.

Google Trends: Anahtar kelimeleri zaman ve lokasyona göre detaylı analizini yapar. Sektörel bilgi almak için genelde kullanılır. 

Google Adwords Keyword Planner: Google anahtar kelime analizi yapmaya yarayan bir servistir.

Google URL Shortener: Linklerinizi kısaltmaya yarayan servistir.

Google Analytics: Web sitenizin trafiğini öğrenmek için kullanılması gereken detaylı bir servistir. Sitenizin tekil hiti nedir? Hangi yerlerden sitenize ziyaret yapılmış, Ziyaret edenler hakkında detaylı analiz bilgileri ve dahası için önemli bir servistir.

Google Analytics, üst düzey yöneticilerden ve reklam ve pazarlama uzmanlarından site sahiplerine ve içerik geliştiricilere kadar herkes için çok çeşitli ve gerekli özellikler ve avantajlar sunar.

Google Rehber: Kurumsal web sitenizi mutlaka burada tanıtın. Adresinizi ekleyin ve SMS yöntemi le onaylatın.

Ahrefs: Site üzeriden sitenizin backlinklerini analiz edebilirsiniz. Sitenizin link inşaası hakkında bilgi edinebilirsiniz. Anchor Text oranlarınızı, aldığınız backlinklerinizin hangi kelimelerle geldiğini görebilirsiniz.

Majestic:Site üzerinden sadece backlinklerinizi analiz etmekle kalmayacak, aynı zamanda sitelerin kalitesini göstermek adına önemli parametrelerden olan TrustFlow değerinizi de görebilirsiniz.

Open Link Profiler: Bu site üzerinden sitenizin, rakiplerininizin veya reklam alımı yapacağınız sitelerin backlinklerini görebilirsiniz. Sitede zaman sırasıyla açılan backlinkleri, sitenin analizine göre olan yararını gösteren LIS değerine göre de sıralayabilirsiniz. Bu sayede rakiplerinizin hangi sitelerden faydalandıklarını bulabilirsiniz.

Moz : Site analizlerinde en çok kullanılan ve kabul görmüş sitelerin başında geliyor. Site üzerinden sitelerin DOMAIN AUTHORITY ve PAGE AUTHORITY değerlerini görebilirsiniz. Eğer bu kavramlar hakkında henüz bilginiz yoksa yakında yazacağım yazımı bekleyin derim. Diğer yandan da sitede incelediğiniz sitenin en kaliteli konularını da görebilirsiniz.

Ubersuggest.org : Anahtar kelimeleri zaman ve lokasyona göre detaylı analizini yapar. Sektörel bilgi almak için genelde kullanılır. 

SERPChecker: Site üzerinden sitenizin anahtar kelimelerindeki sıralamalarını takip edebilirsiniz. Kısa bir sürede üyelik açarak 3 farklı siteniz için birden fazla kelimeyi aynı anda analiz edebilirsiniz. Aynı zamanda kelimelerinizin günlük sıralamalarını grafik ekranda görebileceksiniz. Belki de en güzel yanı anlık olarak güncellenmesidir.