Photoshopta kendini geliştirmek isteyen kullanıcılar için yabancı sitelerden tercüme etmek süreti ile aşağıda örneğini gördüğünüz Kişisel Web Sitesi
Tasarımı'nın nasıl yapıldığını göstereceğiz.
Tasarımı'nın nasıl yapıldığını göstereceğiz.
Bu nevi tasarım öğreticilerinden kullanıcılarımızın hem ilham alması, hem de Photosopta pratiklik kazanması amaçlanmaktadır.
Yapacağımız Web Sitesi Tasarımı |
Rectangle Tool (U) aracınını kullanarak aşağıdaki gibi sayfanın tamamını içine alınız.
Layere çift veya sağ tıklayarak Blending Options>Gradient Overlay özelliğini işaretleyelim.
Sayfamız aşağıdaki gibi #20201E kodunda kaplanmış oldu.
Şimdi yeniden Rectangle Tool (U) aracını seçelim. Sayfanın üst tarafında kendimizin belirlediği alan büyüklüğünde bir tablo çizelim. Daha sonra ALT tuşuna basılı tutarak çizdiğiniz tablonun sağ tarafına yakın olacak şekilde ufak bir sütun ayıralım. Aşağıdaki resime bakarak aynı şekilde yapalım.
Bu layera sağ tıklayarak Blending Options>Inner Glov özelliğini seçelim.
Aşağıdaki resimdeki gibi gerekli ayarları yapalım.
Bu çizdiğimiz alana sitemizin yazar resmini yerleştirelim. Site ile ilgili resimleri indirmeniz için buraya tıklayınız. Boyutları çizdiğimiz alana uyduralım.
ALT tuşuna basılı tutarak layer penceresinde altta kalan üst tablomuz ile resmimizin bulunduğu layer arasına mausunuzu getiriniz. Yuvarlaklı bir maus ikonu çıktığında bir kez tıklayınız. Tıkladığınızda layerlerin aşağıda resimdeki gibi dizilmiş olduğunu görürsünüz.
Resmimiz son hali aşağıdaki gibi olmalıdır.
Resmimizi seçerek üst taraftaki araç çubuğundan İmage>Adjusments>Fhoto Filter'e tıklayınız. Ayarları aşağıdaki gibi yapınız.
Aşağıdaki resme benzer bir görünüm ortaya çıkması lazım. Ya da siz ayarları nasıl isterseniz o şekilde değiştirebilirsiniz.
Kullanacağımız Brush setini indirelim. İndirmek için burayı tıklayınız. Sonra bir layer oluşturarak Opacity değerini % 10 yapınız. Daha sonra bu brushları Brush Tool (B) ile resmin üst ve alt kısımlarına ekleyerek süsleyelim. Yalnız beyaz renk seçili iken Brushları eklememiz gerekmektedir.
Burada brushları eklediğimiz layerin, resmimizin altında (resmin ve onun altındaki tablonun) olmasına dikkat etmemiz gerekiyor.
Yeni bir layer daha oluşturalım. Bunun Opacity değerini % 20 olarak ayarlayalım ve tekrar süslemeye devam edelim. Brushların beyaz renk seçili iken eklenmesi gerektiğini unutmayalım.
Diğer Brush setimizi indirelim. Buraya tıklayarak indiriniz.
Yeni bir layer daha oluşturalım ve bu layerde şimdi indirdiğimiz brush setini kullanalım. Brushları kullanırken farklı görüntüler elde etmek için boyutlarını ve istikametlerini Free Transform aracını kullanarak değiştirebilirsiniz.
Brush ayarlarını aşağıdaki gibi yapınız.
Şimdi yeni bir layer daha oluşturalım ve Brush özelliğini Fill % 20 ayarlayarak Vektör brushlarını bu layer üzerinde kullanalım. Brushları eklediğimiz layer, resmimizin altında (resmin ve onun altındaki tablonun) olması gerekiyor.
Şimdi sıra geldi site başlığımızı eklemeye. Window>Character'le aşağıdaki ayarları yapınız. Eğer aşağıdaki yazı tipi sizde bulunmuyorsa sizde kendinize göre uygun bir yazı tipi seçiniz.
Yazıyı resmin hemen sol üst kısmına veya dilediğiniz yere yazınız. Personal ve Page olarak iki layer oluşturmamız gerekmektedir. Önce Personal yazısı için ayarları yapalım.
Yazı layerimize sağ tıklayarak Blending Options>Outer Glow ayarlarını aşağıdaki gibi yapalım.
Şimdi Gradient Overlay özelliği ekleyelim.
Gradient Overlay parametrelerini aşağıdaki gibi yapalım.
Şimdi Page yazısı için Page layer'ına sağ tıklayıp Blending Options >Outer Glow ayarlarını şu şekilde yapalım.
Tasarıma 2. Bölümde devam etmek için tıklayınız.
1 Comments
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
YanıtlaSilYorum Gönder